nlc.hu
Életmód

Kaszás Károly király koronázásán

Tényleg megjelent a Kaszás Károly király koronázásán?

Egy pillanatra mintha megjelent volna a Kaszás a koronázási ceremónia kellős közepén. Azóta a rejtélyes figura kilétével van elfoglalva a net.

Mikor már azt hitted, mindent IS megbeszéltünk III. Károly király koronázásával kapcsolatban, akkor jön egy videó a Kaszással és kiderül, hogy tévedtél. Nem vicc: futótűzként terjedt a neten a felvétel egy csuklyás alakról, akiről nehéz elhinni, hogy nem maga a Halál rója a Westminsteri apátság folyosóit. És nem, az emberek nem reagálják túl a dolgot, mert tényleg kísértetiesen hasonlít a figura valakire. Nézd meg magad:

@stxawbs

NAH IT CANT JUST BE ME THAT SAW IT HELP FULL ON SIMS DEATH PERSON OMG #fyp #blowup #foryou #coronation #charles #kingcharles #run #funny #getthisviral #charlescoronation #6thmay2023 #6thmay

♬ son original – Netic.s it’s your choice – Netic.s it’s your choice

Ha netán most nem tudnál videókat nézegetni, akkor hoztunk fotót is. Melyen jól látszik, hogy a koronázás Kaszása halál lazán sétálgat a ceremónia közben.

Kaszás a koronázáson

Fotó: Twitter/@MailOnline

De még mielőtt rettegve kiejted a telefonod a kezedből, és elrohansz ördögűzőt keresni, gyorsan igyekszünk leszögezni, hogy természetesen nem a Halál grasszált a koronázáson. Semmiképpen sem III. Károlyt jött figyelmeztetni, hogy meg vannak számlálva a napjai (elnézést a morbid gondolatért), mivel hogy nem természetfeletti jelenségről van szó.

A Newsweek felvette a kapcsolatot a Wesminsteri apátsággal, és megérdeklődték, mégis mi folyik a felvételen. Ők pedig elmondták, hogy az alak egy egyszerű sekrestyés. Azaz „az apátság közösségének tagja, aki asszisztál a vallási szertartásokon, de nem tagja a klérusnak”. Vagyis gyakorlatilag egyfajta gondnok vagy templomszolga. Emellett a feladatai közé tartozik, hogy egy botot hordoznak a püspök vagy esperes előtt, a hivatal szimbólumát kifejezve. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top