nlc.hu
Életmód
Kétszer is elfelejtette, hogy nyert a lottón

Megnyerte a lottó fődíját, de elfeledkezett róla – kétszer is

Egészen konkrétan kilenc hónappal azután vette fel a nyereményét, hogy kétszer is rájött: hatalmasat tarolt a lottón.

A 70 éves Floyd Warstler azok közé tartozik, akik vallásosan, heti rendszerességgel lottóznak. Megvannak a bevált nyerőszámai, amit újra és újra megjátszik – azt azonban már nem mindig követi nyomon, hogy hogy teljesített az aktuális szelvénye. Így tett augusztusban is, amikor egy Michigan állambeli benzinkútnál játszott is egyet a Lucky For Life (azaz Szerencsés egy életre) névre keresztelt sorsoláson. Majd egy teljes hónapra elfeledkezett a lottószelvénye létezéséről.

„Minden hétfőn veszek egy Lucky For Life szelvényt. Nagyjából egy hónappal a sorsolás után jutott eszembe, hogy ezt a konkrét darabot nem ellenőriztem, úgyhogy amíg a boltban voltam, bescanneltem. Azt az üzenetet kaptam, hogy menjek a lottózóba a nyereményemért. Azt gondoltam, maximum úgy 5 ezer dollárt nyerhettem” – emlékezett vissza a férfi.

Lottószelvény

Fotó: mikroman6/Getty Images

Bár az 5 ezer dollár forintban már elég csinos összeg (több mint másfél millió), Warstlert annyira nem mozgathatta meg a jutalom. Ugyanis másodjára is elfeledkezett az egészről.

„Beszálltam a kocsiba, félreraktam a szelvényt, és nem is jutott eszembe egy jó darabig. Egy héttel később a barátnőm megtalálta az autóban, és megkérdezte, hogy már megnéztem-e a nyerőszámokat. Amikor mondtam neki, hogy bescanneltem a boltban, ő ellenőrizte online a pontos számokat. Mikor kiderült, hogy évente 25 ezer dollárt nyertem egy életre, el sem hittem” – tette hozzá.

Mert bizony, Warstler megnyerte a Lucky For Life fődíját, ami átszámítva évente 8,5 millió forintot jelent. De az öregúr még ekkor sem rohant átvenni a nyereményét. Még konkrét hónapok teltek el, hogy kopogtatott volna a jutalmáért. „Elutaztunk délre telelni néhány napra, miután megtudtuk, hogy nyertem. Szóval nagyon örülök, hogy végre itt vagyok a lottózóban, hogy átvegyem a nyereményt” – mondta Warstler, aki átalányban kérte kézhez a jutalmát. Így 390 ezer dollárral, vagyis több mint 132 millió forinttal távozott, amit be akar majd fektetni. Már ha nem feledkezik meg arról is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top