nlc.hu
Életmód

Egy nő súlyos reakciója a napsütésre

Egy apró hiba miatt súlyos tünetei lettek a nőnek a napsütéstől

Nem gondolta a fiatal nő, hogy kórházi kezelés lesz a vége a napsütésnek fényvédelem nélkül.

Szép időben, napsütésben boldogan megy mindenki a szabadba, ám nem lehet eltekinteni a napvédelemtől sem. A lelkünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy a melegben minden szabadon lévő bőrfelületünkön fényvédőt kellene viselnünk, kalapot tenni a fejünkre és hidratálni rendesen. Néha azonban mindent elfelejtünk, annyira sietünk ki a lakásból.

Egy nő azonban a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a súlyos napmérgezéssel járó tünetek borzalmasak, mivel megfizette az árát, miután fényvédelem nélkül ment ki a szabadba. A 22 éves Orla McGlynn nem tudta kinyitni a szemét, miután egy cornwalli hosszú hétvége alatt nem használt napvédelmet, és ennek következtében a szeme környéke, különösen a bal oldali, csúnyán begyulladt.

Orla elmondta, hogy bár fájdalmai nem voltak, de kénytelen volt napszemüveget viselni a munkahelyén, amíg a probléma enyhült. A fiatal nő elmondta, hogy nem viselt semmilyen naptejet, csak hidratáló krémet SPF-fel, de megfogadta, hogy az eset után soha többé nem tesz ilyet, és a hidratáló krémben hiába van napvédő is, külön naptejet is fog használni az arcára. Orla végül kórházba ment, amikor nem akart enyhülni a szeme környékén a duzzanat, ahol antihisztamint és ibuprofent kapott. „Körülbelül három napba telt, mire kitisztult, és napszemüveget kellett viselnem, miközben a kocsmában pincérkedtem” – mondta el a nő.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top