nlc.hu
Életmód

Rémálmok: Ezeket az ételeket kerüld lefekvés előtt

Meglepő: rémálmot okozhat, ha ezt az ételt fogyasztod lefekvés előtt

A szakértők szerint bizonyos ételek rémálmokat okozhatnak.

Számos tanulmány kimutatta, hogy bizonyos ételek lefekvés előtti elfogyasztása súlyosan megzavarhatja az alvást, és kellemetlen, élénk rémálmokat okozhat.

Mindannyian hallottuk már, hogy ne együnk sajtot lefekvés előtt, mert rémálmokat okozhat, egyes tanulmányok szerint ennek az az oka az étel megemésztése.

De kiderült, hogy nem a sajt az egyetlen dolog, ami megzavarhatja az álmunkat – van egy másik finom falat is, amelyet kerülni kell, ha nem akarsz élénk álmokat látni.

Alex Savy, a ComfyNorth blog főszerkesztője különféle tudományos tanulmányokat vizsgált meg, amelyek részletezik azokat az ételeket, amelyek befolyásolják az alvásunkat. Míg a sajtok és más tejtermékek vezették a rémálmokat kiváltó élelmiszerek listáját, a cukros ételeket, mint a csokoládé, a vattacukor vagy a keksz is kerülni kell lefekvés előtt.

Mivel elősegítik a test felmelegedését, hajlamosírtanak arra, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat, és tönkreteszik az alvási rutinunkat.

A Frontiers in Psychology folyóiratban megjelent tanulmány az étrend és az álmok közötti összefüggést vizsgálta. A 396 résztvevő diák 31 százaléka bizarr és nyugtalanító álmokról számolt be, miután lefekvés előtt süteményt evett.

A magas cukortartalom mellett a csokoládé koffeint is tartalmaz, ami szintén hajlamos ébren tartani.

A harmadik helyre a fűszeres vagy keményítőtartalmú ételek kerültek, amelyek tápláló összetételük miatt élénk álmokat okozhatnak. Ám vannak olyan ételek, amelyeket kifejezetten érdemes lefekvés előtt ennünk, ezekről itt írtunk.

Egy tál étel az ágyban

Rémálmokat okozhatnak bizonyos ételek lefekvés előtt. Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top