nlc.hu
Életmód

Ez a férfi 26 éve jó barátságban van egy hatalmas krokodillal

Ez a férfi 26 éve jó barátságban van egy hatalmas krokodillal

Ambo és Rizka már több mint két évtizede része egymás életének.
Krokodil a vízben.

Ambo, az 59 éves halász az indonéz Bontang városában egyfajta hírességgé vált a környékén, méghozzá szokatlan barátsága miatt, amit egy négy méter hosszú szárazföldi krokodillal kötött. Rizka, a hatalmas hüllő már 26 éve része Ambo életének. Azóta vannak jóban, hogy a férfi meglátta az állatot Pupuk Kaltim vizeiben.

Akkoriban mindössze egy méteres volt, és Ambo nem tulajdonított neki nagy figyelmet, amikor elúszott a hajója mellett, de amikor észrevette, hogy követi őt haza, Ambo, aki  ezután ételeket dobált neki a vízben. Ez volt a kezdete a barátságuknak, amely immár 26 éve tart.

Rizkának neveztem el. Odahívtam, hogy adjak neki valamit enni, és ő oda is jött. Azóta is így tesz.”

Ha két-három napig nem látom, keresem őt. Mint a saját gyermekemre, vigyázok rá.” – tette hozzá a férfi.

A krokodil és az ember barátságát azonban némi fenntartással kell kezelni, tekintve, hogy egy ragadozó hüllőről van szó. Nem volt annyira szerencsés az az ausztrál férfi, akinek a maradványaira egy krokodil gyomrában bukkantak rá.

Kevin Darmondyt utoljára a queenslandi Kennedy’s Bendnél, egy közismert sós vizű krokodilélőhely közelében látták. Két napon át keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top