nlc.hu
Életmód

Egyetemista fiú tenyésztette ki a világ legnagyobb nyusziját

A világ legnagyobb nyusziját tenyésztette ki egy fiú

Andrés Yakin tenyésztette ki a világ legnagyobb nyusziját. Véleménye szerint jó háziállatnak bizonyulnak, továbbá nem sokban különböznek a kistestű kutyáktól.

Egy 23 éves egyetemista a világ egyik legnagyobb nyusziját tenyésztette ki a már így is hatalmas flamand óriásnyúlból. Andrés Yakin zoológiai és állatorvosi diplomájának megszerzése közben kezdte el projektjét. 

A flamand óriásnyulak a világ legnagyobb, hivatalosan is elismert nyúlfajtái közé tartoznak. A tenyésztés során született nyuszik méretét, illetve temperamentumát tekintve nem sokban különböznek a kistestű kutyáktól. 

Andrés szerint a flamand óriásnyulak jó háziállatnak bizonyulnak, ugyanis nem ugrálnak, illetve türelmesebbek az emberekkel is – írja a Metro.

A flamandoknak a méretükhöz képest viszonylag kicsi fülük van, ezért fiú úgy döntött, hogy egy hosszabb fülű házinyúllal tenyészti őket. Az egyetemista azt is elárulta, hogy ezeket a típusú nyulakat csak Mexikóban, Új-Zélandon és Kaliforniában tenyésztik. 

A világ legnagyobb nyusziját tenyésztette ki egy egyetemista fiú

A világ legnagyobb nyusziját tenyésztette ki egy egyetemista fiú (Fotó: Instagram/Andrés Yakin)

Egy átlagos flamand testsúlya körülbelül 7 és 9 kilogramm körül mozog, a fiú nyulai ennél pár kilóval többet nyomnak. Elmondása alapján azt szeretné elérni, hogy nyulai legalább 12 kilogrammos testsúllyal rendelkezzenek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top