nlc.hu
Életmód

Miniházak repülőgépekből

Menő miniházak készülnek a kiszolgált repülőgépekből

A leselejtezett gépmadarak irodaként, mosókonyhaként vagy akár lakásként születhetnek újjá.

Kevin Regan építész 2021-ben otthoni irodává alakított át egy régi repülőgépet. Kezdetben csupán személyes projektnek szánta, de a sógornője fotókat tett közzé a kabinról a közösségi médiában, amire válaszul a férfi egyre több megkeresést kapott olyanoktól, akik szerettek volna hasonló építményt. 

A férfi meglátta a dologban az üzleti lehetőséget és felkereste egy kollégáját, Shane Thortont, akivel aztán látrehozták az Aeropod-ot. A vállalkozás leselejtezett repülőgépeket vásárol fel, majd azokat alternatív életterekké alakítja át. Az épületek különböző méretekben és funkciókkal rendelkező változatokban készülnek, a háromablakos mosókonyhától az irodán át egészen a hálószobás miniházig.

Aeropod

(Fotó: Aeropod)

Az első gép, amellyel dolgoztak, az IndiGo Airbus A320-as repülőgép volt. Az első modell építése négy hónapig tartó finomhangolást igényelt, de azóta 11 darabot adtak el belőle.

Az Aeropod-ok nagy előnye, hogy gyakorlailag olyanok, mint egy ház, azonban sokkal könnyebb őket karban tartani, a külső tisztításuk például ugyanúgy megoldható egy slag segítségével, akár egy autóé.

Shane Thornton és Kevin Regan

Shane Thornton és Kevin Regan (Fotó: Aeropod)

Az Aeropodokat előre gyártva, gyakorlatilag kész állapotban szállítják ki a megrendelő által megjelölt helyszínre, a felállításukhoz csupán egy beton alapra van szükség. Mivel beépített emelőrendszerrel is rendelkeznek, így könnyen mozgathatók.

A legolcsóbb modellek 18 000 angol fontba (7,5 millió forintba) kerülnek, míg a deluxe változat 32 000 fontot (13 millió forintot) kóstál.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top