nlc.hu
Életmód

Ennyi baktérium hemzseg a bolti zsemlén

Ennyi baktérium hemzseg a bolti zsemlén – videó

Vigyázat! Gyomorforgató videó következik!
Zsemlék

Bár sejtéseink vannak, azonban mégsem szívesen gondolunk bele abba, hogy az üzletek pékárupultjaira kihelyezett zsemléket, kifliket és más péksüteményeket vajon hányan fogdoshatták össze azt megelőzően, hogy a bevásárlókosarunkba került. Egy magyar tiktoker, Gyuris Rita – azaz Plantprotecting Rita – növényorvos két random vásárolt bolti zsemle egyikéről vett mintát úgynevezett agarlemez segítségével, hogy kiderüljön, mennyi baktérium is hemzseg azon. 

Az első napon egy baktériumkolónia jelent meg, a harmadik napra aztán ezt újabbak, valamint gombatelepek is követték. A szakértő ugyanakkor mindenkit megnyugtatott: ezek a mikroorganizmusok nem veszélyesek ránk nézve. Ettől persze még a legkevésbé sem gusztusosak. 

Ha kíváncsi vagy a videóra, akkor görgess lejjebb! Rita oldalán egyébként számos másik vizsgálatot is meg tudsz nézni, de előre szólunk: hipochondereknek nem ajánlott.

@plantprotecting Zsömle teszt - hanggal nézd! Ilyen mennyiségben nem tud a zsemlén felszaporodni mikroorganizmus, hiszen nem kedvező nekik a közeg. A minták veszélyes hulladék gyűjtőbe mentek a teszt után. #agarlemez #agarplate #zsömle #zsemle #nekedbe #pusztuljonforyouba #teszt ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top