nlc.hu
Életmód

Hamis egyenruhával állt be a rendőrök közé

Vett egy hamis rendőregyenruhát, majd két hónapon át állította meg az autókat igazi rendőrök oldalán

Egy 48 éves munkanélküli orosz férfi szeretett volna kipróbálni a forgalom biztonságáért felelős rendőrök életét, és ehhez sajátos módszert választott.

A 48 éves Viktor Oroszország Stavropol régiójában él, és valamiért úgy gondolta, jó ötlet lenne beszerezni egy rendőregyenruhát. Miután sikerült összeszednie egy elég valósághű darabot, elkezdett magát rendőrnek kiadva járőrözni Pyatigorsky város utcáin. Az egyenruhája, a jó színészi képességei és a magabiztossága segítségével állította félre az autókat az utakon, és mondta el nekik, hogyan kövessék helyesen a KRESZ-t.

A sors fintora, hogy Viktor valódi közlekedési rendőrökkel is összefutott, és gond nélkül hozzájuk csapódott az utakon, és többször is velük végezte tovább ezt a munkát. Ők semmire sem gyanakodtak – írja az odditycentral.

Rendőr a forgalomban

Valódi vagy hamis? (fotó: Getty Images)

Az nem teljesen világos, hogy volt-e valami haszna az ügyön, esetleg elfogadott-e kenőpénzt a gyorshajtóktól és a szabálysértőktől, az azonban biztos, hogy a rendőrkarrierje nem tartott sokáig. Két hónap után lebukott, de nem egy valódi rendőr buktatta le, hanem a rendőri testkamerák ellenőrzése során derült fény a turpisságra.

A felvételek ellenőrei látták, hogy a képeken öt rendőrjárőr látható, miközben a dokumentáció szerint csak négyen voltak szolgálatban, ráadásul az ötödik rendőr testkamerájának felvételeit sehol nem találják. Kiderült, hogy egyik érintett rendőr sem jelentette ezt a fura incidenst. Viktort letartóztatták a közúti forgalom veszélyeztetéséért, valamint azért, mert rendőrnek adta ki magát, de könnyen lehet, hogy azok a rendőrök nála is komolyabb büntetést kapnak majd, akikkel együtt dolgozott: őket csalással vádolták meg, bár azt állítják, nem ismerték Viktort korábbról és semmilyen hasznuk nem származott ebből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top