nlc.hu
Életmód

Ezeket kell megtenned az esküvő reggelén

Ezeket a tippeket hallanod kell a tökéletes esküvőért

A KEBLET tartva nem lesz egy gondod sem az esküvődön. Olvass tovább, és megmagyarázzuk!

Hónapokon át dolgozol azért – a vőlegényeddel vagy egy profival –, hogy megszervezd a tökéletes esküvőt. Kitaláltad a hibátlan színkombinációt a hozzá illő virágokkal, olyan ültetést rittyentettél, hogy még a két szingli barátod összeboronálására is meg tudtad adni a lehetőséget. Lefoglaltad a zenekart vagy a DJ-t (kinek mi), kifogástalan menüsort és tortát választottál, és persze már alig várod, hogy belebújj álmaid menyasszonyi ruhájába. Ha mindent kipipáltál a szervezkedés listáján, és sikerült a lehető legjobb megoldásokat előkészíteni a nagy napra, akkor az már félsiker.

De azt mondják, hogy ennél többre azért ne számíts. Mert az esküvő napján már úgysem tudsz változtatni azon, ha valami elromlik, márpedig Murphy törvénye sosem erősebb, mint aznap. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy igenis vannak módszerek arra, hogy megelőzd az idegesítő, apró problémákat. Oké, azt nem fogod tudni megakadályozni, hogy a részeg nagybácsi köldökig kigombolt ingben tomboljon hajnali egykor a Nézését, meg a járását című örökbecsű világslágerre. De ez lássuk be, amúgy is része a lagzik diszkrét bájának.

Igazából szerelem

Jelenet az Igazából szerelem című filmből (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Mi most inkább arról beszélünk, amit a ceremónia reggelén megtehetsz annak érdekében, hogy tényleg minden a lehető legjobban sikerüljön. Röviden: tartsd a KEBLET. Ezt a betűszót a NearlyWeds podcastben osztotta meg Georgina Rose, esküvőszervező, mi pedig most tolmácsoljuk neked.

Ki a vízből

Mármint a menyasszonyi csokrot. A virágot ugyanis nyilván vízben kapod majd kézhez, hogy minél makulátlanabb legyen, mikor elvonulsz a sorok közt. Azt pedig szeretnéd elkerülni, hogy vízfoltos legyen a ruhád (főleg a csípődnél – erre még visszatérünk). Ami viszont az lesz, hacsak nem veszed ki a vízből a csokrot, és szárítod meg fél órával a kezdés előtt.

Egy óra

Ez a szabály nem túl bonyolult: készen kell állnod egy órával a ceremónia kezdete előtt. Semmiképpen se 10 perccel azelőtt vedd fel a ruhád, hogy el kell indulni a boldogító igen kimondására. Georgina kategorikusan hangsúlyozza, hogy a legrosszabb ötlet az utolsó pillanatra hagyni az elkészülést. Abban az egy órában csinálhatsz bármi mást, de már ne szöszölj a külsőddel – az legyen kész.

Boka, csukló ellenőrzés

A bokát és a csuklót elsősorban a képek kedvéért kell csekkolnod. Nem hagyott-e mintát a zokni? Ugye nem maradt rajtad egy hajgumi, vagy annak lenyomata? Erre pedig nyilván akkor is figyelhetsz, ha nem te, hanem a barátnőd esküvőjén nyüzsögsz a kulisszák mögött: ne hagyd csíkosan férjhez menni szegényt.

Leszállópálya

Gondoltad volna, hogy hiába szép a ruhád, makulátlan a sminked és gyönyörű a hajad, még így is elronthatod az összképet egyetlen, pici hibával? Nem mindegy ugyanis, hol tartod a csokrot. Alacsonyan kell szállnia a virágoknak, legalább csípőmagasságban. De ahogy Georgina fogalmaz: „ott tartsd a csokrot, ahol a leszállópályád is van, ha érted, mire gondolok…” Máskülönben, a mellkasod előtt tartva a virágokat egyszerűen hülyén fogsz kinézni.

Energia

Georgina nem arra gondolt az energia alatt, hogy ne kapj be egy banánt, mielőtt kimondod az igent. Persze ez sem rossz tanács: mindenképpen egyél a ceremóniát megelőzően, nehogy elájulj az oltár előtt! De amiről a szakértő beszélt, az az esküvő hangulata. Az az energia, amivel bele kell vetned magad már reggeltől kezdve a napba. Hiszen ez az esküvőd!! Ma férjhez mész!! Légy jelen a pillanatban, és éld meg minden egyes fantasztikus percét.

Tedd át a gyűrűt

A jegygyűrűt valószínűleg az eljegyzési gyűrű ALATT szeretnéd majd hordani, ezért ne felejtsd el átpakolni az egyik kezedről a másikra az ékszert addig, amíg a másikat rá nem húzza az ujjadra a szerelmed. Ezt érdemes már reggel megtenni, hogy a fényképeken ne látszódjon az eljegyzési gyűrű helye. Hiszen a kezedről tuti készül majd egy-két közeli a nagy pillanatban. Aztán persze később teheted is vissza a jegygyűrű fölé.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top