nlc.hu
Életmód

30 év után állt buszvezetőnek az egykori tanárnő

30 év után állt buszvezetőnek az egykori tanárnő

Baranyai Ildikót a párja inspirálta pályaváltásra.
Buszvezetőnek állt 30 év tanítás után

„Nagyon szeretek vezetni, menni, uralni a gépet” – idézi a sonline.hu Baranyai Ildikót, aki egyike a Kaposvári Közlekedési Zrt. három női autóbusz-sofőrjének. Ildikó július óta sofőrködik, ezt megelőzően tanárként dolgozott.

„Harminc éven át dolgoztam tanárként, és a párom dolgozott buszon, az ő hatására váltottam”

 – árulta el.

A lap arról nem írt külön, hogy Ildikó miért most döntött úgy, hogy otthagyja a katedrát, ám az tény, hogy a státusztörvény miatt az utóbbi időben több száz tanár mondott fel. Mi is írtunk arról a fizikatanárról, aki sírásó lett, de a PDSZ egykori vezetője is pályát váltott: Szűcs Tamás a hírek szerint szintén buszsofőrként folytatja.

Baranyai Ildikó egyébként a vele készült interjúban kitért arra, hogy nagyon szeret tanulni, hogy örömmel vállalta az új kihívást, valamint arra is, hogy miután megszerezte a jogosítványát, egy helyi járaton dolgozik. „A busszal a méretei ellenére nagyon finoman lehet játszani is, és ez nagyon izgalmas” – mesélte, majd hozzátette, új hivatását illetően rengeteg pozitív visszajelzést kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top