nlc.hu
Életmód

Az ünnepi hétvége időjárása

Kitart a nyári meleg az ünnepi hétvégén

Október 23-án akár 23 fokot is mérhetünk.

Változékony, de enyhe lesz az időjárás a hosszú hétvégén. Kicsit visszatér a nyár, akár 28 fok is lehet a déli megyékben. A péntekre prognosztizált 30 fokos csúcshőmérséklet után akár a hosszú hétvége is újabb időjárási rekordokat hozhat, hiszen ilyen meleget ritkán mérnek október végén.

Visszalopakodik a meleg

A Kiderül előrejelzése szerint szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon csak elvétve lehet kisebb csapadék, másutt viszont többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az ország középső sávjában helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. Az eleinte még sokfelé erős déli, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, de a tartósan csapadékos területeken 17 és 20, a Tiszántúlon 25 és 28 fok között alakul.

Vasárnap a pára-, ködfoltok, rétegfelhőzet feloszlása után jobbára gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. Reggelig főleg a Dunától keletre szórványosan előfordul eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Napközben csak néhol valószínű csapadék. Hajnalban általában 11, 16 fok várható, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon 7, 10 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban 15, 24 fokra számíthatunk.

időjárás

Ilyen kutya meleg ritkán volt október végén –Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Hétfőn, október 23-án a pára, köd, rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, utána általában napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. A hajnali 3, 11 fokról 13 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha melegfront, akkor migrén

A magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatás tapasztalható, emiatt fokozódhatnak a melegfronti panaszok. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de ingerlékenyebbekké, fáradékonyabbá is válhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top