nlc.hu
Életmód

Lassabban öregszik mint a fiatalodásra dollármilliókat költő Bryan Johnson

Ez a nő lassabban öregszik, mint fiatalodásra dollármilliókat költő Bryan Johnson – és sokkal olcsóbban

A 54 éves édesanya biológiai kora egy év alatt csak 0,65-tel növekszik, amivel simán beelőzte a techgurut a Fiatalító Olimpián.

A 45 éves milliomos techvállalkozó, Bryan Johnson már két éve próbálja magát visszafiatalítani, és erre sem a pénzt, sem az időt és az energiát nem sajnálja. A férfinak egy 30 orvosból és egészségügyi szakemberből álló csapat segít az öregedés lelassításában, az egész projekt pedig évente kétmillió dollárba, mintegy 700 millió forintba kerül.

Bryan Johnson félmeztelenül, aki már két éve próbálja magát visszafiatalítani

Bryan Johnson dollármilliókat költ a visszafiatalodására (Fotó: Bryan Johnson/Magdalena Wosinska)

Johnson szigorú előírások szerint él, pontosan meg van határozva, mit és mennyit ehet, mennyit kell mozognia, ráadásul az étrend és a testmozgás még nem minden, néha különböző kezeléseknek is aláveti magát – például vérátömlesztést kapott a 17 éves fiától.

Több ezer résztvevő a Fiatalító Olimpián

Ám a techmilliomos minden erőfeszítése ellenére úgy tűnik, hogy a aprólékosan megtervezett életmód és a temérdek pénz nem hoz akkora áttörést, mint az várható lenne. Egy nő ugyanis simán lepipálja Johnsont a Fiatalító Olimpián:

az 54 éves Julie Gibson Clark minden egyes évben csak 0,65 évet öregszik biológiai szempontból, míg Bryan Johnsonnál ez évente 0,69 év.

Nem olyan nagy a különbség, csakhogy dollármilliók helyett a nő legjelentősebb „öregedéslassító” kiadásai csupán 108 dollárt (37 ezer forint) emésztenek fel havonta. 

A Fiatalító Olimpiát maga Johnson hirdette meg, a több ezer résztvevő biológiai öregedését DNS-tesztekkel állapítják meg a hat hónapig vagy akár tovább tartó verseny során. A rangsor online is elérhető, az első helyen jelenleg egy 15 éves névtelen résztvevő áll, Clark a második, a hetedik helyre került Bryan Johnson. 

Hack helyet egészségtudatosság

Julie Gibson Clark nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy a ranglista második helyén áll. Az 54 éves phoenixi egyedülálló édesanya Fortune-nak elárulta, hogy nem vesz részt drága orvosi kezeléseken, nem használ high-tech kütyüket vagy tudóscsapatot. Legnagyobb egészségügyi kiadásként egy havi 27 dolláros (9300 forint) edzőtermi tagságot és egy 79 dolláros (27 400 forint) étrend-kiegészítő előfizetést említ.

Clarknak sem ideje, sem pénze nincs arra, hogy a techvilág ismert biohackereinek módszereit kövesse – miközben például a Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey állítólag napi két órát meditál, nyolc kilométert gyalogol, naponta szaunázik és jégfürdőzik. Clark nem is szereti a hack kifejezést, egyszerűen egészségtudatosnak tartja magát. Ragaszkodik a zöldségekben gazdag étrendhez, sportol és meditál.

Reggelente 4:45 és 5 óra között kezdi a napját. 17 éves fiát elküldi az iskolába, majd elmegy az edzőterembe erősíteni és kardiózni. Naponta körülbelül 16 órán át böjtöl, az első étkezését délelőtt 10 és 11 óra között fogyasztja el. Hetente legalább háromszor 20 percig szaunázik, mielőtt hideg zuhanyt vesz. Munka közben naponta 450 gramm zöldséget eszik, például nyers zellert, retket, sárgarépát, paprikát és blansírozott brokkolit salátával vagy levessel. Kora délután 20 percig meditál.

Tinédzser fia motiválja

Clark több mint egy évtizede foglalkozik nagyon tudatosan az egészségével, miután igen aggasztó tünetekkel szembesült: reggelente nehezen kelt fel, állandóan fáradtnak érezte magát és kihullott a haja. Kiderült, hogy nehézfém-mérgezése volt, ami részben abból időből származott, amikor a főiskolán kerámia szakosként nem viselt maszkot a mérgező anyagokat tartalmazó mázak kikeverése közben. Miután sikerült kezelnie az állapotát, egyre jobban odafigyelt az egészségére.

Mint mondja, a tinédzser fia állandó motivációt jelent neki. „Addig akarok ott lenni neki, ameddig csak lehet. Szeretném minimalizálni az öregedés negatív következményeit.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top