nlc.hu
Életmód

Jamal Hinton és Wanda Dench története

Egy eltévedt SMS-ből indult az éltre szóló barátság: idén is együtt ünnepelte a hálaadást a fiatal férfi és a nagymama

Léteznek véletlenek? Aligha. A nagymama tévedésből hívta meg az idegent a hálaadásnapi vacsorára, azóta együtt ünnepelnek, és szoros barátságot kötöttek.

Jamal Hinton és Wanda Dench története nyolc éve kezdődött, amikor a 66 éves nagymama véletlenül sms-t küldött az idegennek, és meghívta hálaadásnapi vacsorára. Mostanra a hálaadás hagyományának folytatásával életre szóló barátságot kötöttek, és még üzleti partnerek is lettek.

Az arizonai nagymama még 2016-ban küldött egy sms-t egy számra, amelyről azt hitte, hogy az unokáé. Ehelyett véletlenül az akkor 17 éves Hintonnak ment az üzenet, aki egy tweetben dokumentálta a kedves tévedést. A nagyi aztán meghívta magához az ismeretlent az ünnepségre. Azon a hálaadáson Hinton az arizonai Tempe-ből Mesába utazott, hogy csatlakozzon a Dench családhoz vacsorázni. A barátok azóta is együtt ünnepelnek. Különös barátságuk egy közelgő Netflix-filmet, egy vízmárkát és egy Airbnb-vel való együttműködést is inspirált.

A 24 éves fiatalember november 1-jén megosztott egy szelfit Denchcsel az Instagramon. „A nyolcadik hálaadásunk közös megünneplésére (igen, nyolc!), idén az @airbnb-vel együttműködve néhány extra helyet biztosítunk az asztalunknál” – írta Hinton a bejegyzéshez.

Hinton és Dench mindössze 16 dollárért egy éjszakát kínál a nő otthonában. A foglalási időszak már lezárult, vagyis egy szerencsés a barátokkal töltötte az ünnepet.

Sok minden változott 2016 óta, amikor Dench véletlenül SMS-ben elhívta Hintont a hálaadás napjára. 2020-ban Denchnél és férjénél, Lonnie-nál is Covid-19-et diagnosztizáltak, Lonnie-t tüdőgyulladással kórházba szállították. Sajnos férje abban az évben elhunyt, de Dench, az unokája és lánya találkozott Hintonnal és barátnőjével, Mikaelával, hogy életben tartsák a hagyományt.

Dench azt is elárulta, hogyan tanította meg Hintonnal való kapcsolata arra, hogy a barátságnak nincs korhatára. „Jamal megtanított arra, hogy a kor egyáltalán nem számít” – mondta. Emlékezett egy alkalomra, amikor férjével együtt vacsoráztak Hintonnal és a barátnőjével egy étteremben, és a párok elvesztették az időérzéküket. „Ekkor tudatosult bennem, hogy nem kell generációs szakadéknak lennie ahhoz, hogy barátságok alakuljanak ki” – magyarázta. „Szóval most sok fiatalra máshogyan tekintek, mint korábban, és fontosnak tartom, hogy beszélgessek és megismerkedjek velük.”

 

Jamal Hinton és Wanda Dench

Nyolc éve barátok (Fotó: Twitter)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top