nlc.hu
Életmód
Karácsonyi szexkérdések

Illik vibrátort adni karácsonyra? A szexológus válaszol

Akár a hanukát, a kwanzát, a karácsonyt vagy egyiket sem ünnepled, az év utolsó hónapja általában vidám és ünnepi. De vajon mennyire szexi?

Több baba fogan meg karácsony környékén? És udvariatlanság szexelni valakinek a vendégszobájában? Mi a helyzet a fa alatt található, szépen becsomagolt vibrátorral? Michelle Hope szexológus válaszolt az ünnepi szexualitással kapcsolatos kérdésekre, hogy felkészülten érjen minket a karácsony.

Udvariatlanság karácsonyi vendégségben szexelni?

Ha rokonoknál, vagy a párod gyerekkori hálószobájában alszol, esetleg vendégeket fogadsz a saját otthonodban, a legtöbb etikett szakértő egyetért abban, hogy a szex rendben van, de néhány kikötéssel. A szexológus szerint „Ha a hangos vagy szex közben, akkor figyelj arra, hogy a vendégekkel egy házban ne adj ki lehetőleg hangokat.” A falak vékonyak ahhoz, hogy ne zavard meg a szomszéd szobában alvó rokonokat a szexeléssel.

Több baba fogan az ünnepek alatt?

Igen, körülbelül kilenc hónappal az ünnepek után bababoom van, de ez nem a tojáslikőr miatt van. A fogantatás valószínűbb a téli napforduló környékén, akár az északi féltekén élsz, ahol ez az ünnepek környékén történik, akár a déli féltekén, ahol júniusban. A kutatók szerint ennek inkább a biológiához van köze, mint a karácsonyhoz. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a spermiumok a hideg időjárást részesítik előnyben. Hope szerint, ha nem tervezel babát jövőre, jó, ha az ünnepi csomagolópapírral és ragasztószalaggal együtt felpakolod a fogamzásgátlót is.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

A szexuális játékok jó ajándékok?

Hope szerint egy vibrátor vagy egyéb játék jó ajándék lehet a listán szereplő bizonyos emberek számára. Csak legyél diszkrét – más szóval ne a rokonok előtt add oda az ajándékot. Szexjátékot is adhatsz a partnerednek, mert általában remek ötlet bővíteni a hálószobai repertoárt, de ha a partnered azt mondta, hogy nem érdeklik bizonyos szexuális játékok, akkor az, hogy adsz neki egyet, úgy fog tűnni, mintha figyelmen kívül hagynád a kívánságait – függetlenül attól, hogy milyen nagy masnit teszel rá.

A karácsonyi díszeket szexjátékként használják?

„Remélem, hogy nem – mondja Hope. – A karácsonyi díszek sokszor élesek, törékenyek és tele vannak baktériumokkal. Gondoljunk csak bele, hányan értek hozzájuk, mielőtt tavaly visszatettük őket a dobozba”. Annyi hatékony és biztonságos szexuális játék van a piacon minden árkategóriában, hogy nincs okunk az ünnepi dekorációkra vagy háztartási tárgyakra hagyatkozni az élvezetekért. És senki sem akarja a karácsonyt vagy a szilvesztert a sürgősségin tölteni.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top