nlc.hu
Életmód

Így nézne ki a ’90-es évek kedvenceinek Instagramja

Ilyen lenne a ’90-es évek sztárjainak Insta-oldala, ha lett volna social media akkoriban

A következő sorok és képek a képzelet szüleményei, melyek visszakalauzolnak minket a ’90-es évekbe. Készen állsz az időugrásra?

Emlékszel még, milyen volt az élet az Instagram előtt? A sztárok magánéletéről a bulvármagazinokból és az internetes fórumokon olvashattunk, az elképzelhetetlennek tűnt, hogy ők maguk osszanak meg az életükből intim pillanatokat. Pláne nem a ’90-es években, amikor Hollywood még sokkal inkább valami távoli varázslatnak tűnt – most már azért tudjuk, hogy nulla tehetség és a jó önmarketing együtt tud nagyot szólni. (Khmm, Kardashianék…)

Most olyan sztárokat mutatunk, akik ebben az érában ikonikus figurák voltak, sőt, egy kis ízelítőt is adunk abból, hogyan festett volna az Insta-feedjük, szigorúan szubjektív véleményünk alapján.

Jennifer Aniston és Brad Pitt

Ha az Instagram egy gimis évkönyv lenne, akkor annak királya és királynője egyértelműen az Aniston-Pitt duó lenne. Mint a ’90-es évek álompárja – akiknek szakítását még mindig nem tudtuk feldolgozni – közös fotókon mosolyogna, és minden vörös szőnyeges eseményen kézen fogva, egymással flörtölve, természetesen összepasszoló szettben jelennének meg. A Met-gálának, mint az év egyik legfontosabb események az amerikai sztártársadalomban, ők lennének a díszvendégei, és biztos helyük lenne az akkori popkirálynő, Britney Spears július 4-i privát buliján is, akárcsak korunk kedvenceinek, Blake Livelynak és Ryan Reynoldsnak Taylor Swift partijain.

Jennifer Aniston

Így nézett volna ki Jennifer Aniston Instagramja a ’90-es években (Fotó: Getty Images, AFP)

Pamela Anderson

Mielőtt Kim Kardashian elorozta a plasztikok koronáját, Pamela Anderson volt az ügyeletes szexszimbólum, aki kés alá feküdt. Szinte látjuk magunk előtt, ahogyan a Baywatch sztárja szexi fotókat tölt fel Insta-sztoriba, olyan hashtagekkel, mint a #szexineklennimenő, emellett ő lenne az, aki pózolásaival megihletné a ’90-es évek fiataljait. Lennének beauty rutin, valamint haj- és smink tutorial videói, mi több, bevezetne minket a titokba, hogyan lehet úgy extra vékonyra kiszedni a szemöldököt, hogy az jól nézzen ki.

Pamela Anderson

Így nézett volna ki Pamela Anderson Instagramja a ’90-es években (Fotó: Getty Images, AFP)

Kurt Cobain

Kurt Cobain feedje egy absztrakt festményre hajazna, tele homályos, sötét és életunt fotókkal, érthetetlen képaláírásokkal, amiket a legmámorosabb pillanataiban töltene fel, miközben nem is emlékszik rájuk. Ritkán posztolna, és sokszor nem lenne értelme annak, amit kitesz, de egy biztos: oldalának borús hangulatát néha megtörné egy-egy felháborodott társadalomkritikával, vagy spirituális merengéssel. Illetve nagy ritkán Courtney Love-ról és a lányukról is megosztana infókat, utóbbit az egekig magasztalná, és a fénynek nevezné az életében.

 

Kurt Cobain

Így nézett volna ki Kurt Cobain Instagramja a ’90-es években (Fotó: Getty Images, AFP)

Meg Ryan

Coming soon… – lenne olvasható Meg Ryan sztorijaiban, ahol rengeteg képet találnánk az elkövetkezendő romkomról, aminek természetesen ő lenne a főszereplője. Néha felbukkanna egy-egy backstage fotó Tom Hanks társaságában, amint épp a kulisszák mögött bohóckodnak, és az is biztos, hogy Meg a Golden Globe-ról, meg a többi díjátadóról is posztolna. A bulvármagazinok pedig megírnák, hogy megint telitalálat volt a megjelenése, és egyszerűen képtelen mellényúlni, akár filmekről, akár ruhákról van szó.

Meg Ryan

Így nézett volna ki Meg Ryan Instagramja a ’90-es években (Fotó: Getty Images, AFP)

David Hasselhoff

Kevés olyan hiú ember van a sztárgyárban, mint a The Hoff, de hát valljuk be, pont ezért szeretjük őt, és ezért lennénk követői Instagramon. A Baywatch sztárja nagyon büszkén posztolna az éppen futó projektjeiről, az izmos felsőtestéről, gitározna és énekelne a közönségnek rövid videókban, és ami egészen biztos, rengeteget hülyülne. Ő lenne az, aki a fanok vicces hozzászólásaira humorosan reagálna, és az üzeneteire is válaszolna, és szintén biztos, hogy olyan dolgokat is megosztana, ami annyira ciki, hogy jóérzésű ember már zavarba jönne tőle. Illetve még egy dolog száz százalékig biztos: rengeteget nosztalgiázna a Knight Riderről.

David Hasselhoff

Így nézett volna ki David Hasselhoff Instagramja a ’90-es években (Fotó: Getty Images, AFP)

Claudia, Cindy, Naomi, Kate

Trendek terén senki nem tudna a kor négyesfogatával versenyre kelni. Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell és Kate Moss nemcsak, hogy bemutatnák az aktuális trendeket, de erősen meg is határoznák azokat, és ők lennének a kor dívái, akiknek stílusát nők milliói koppintják. Szinte látjuk magunk előtt, hogy Claudiának a romantika lenne a védjegye, Cindy pedig a farmer-blézer páros koronázatlan királynőjeként, smink nélküli fotókat posztolna. Naomi a luxust hirdetné, nála látnánk azokat a Gucci, Michael Kors és YSL táskákat, amik kisebb vagyonba kerülnek, míg Kate a hanyag eleganciát képviselné, ezért elsősorban a fiataloknak szólnának az outfitjei.

Cindy Crawford

Így nézett volna ki Cindy Crawford Instagramja a ’90-es években. (Fotó: Getty Images, AFP)

Bíró Ica

Aki kicsit is inspirációra szorulna mozgásügyileg, az Bíró Ica motivációs fotóit és videóit követné nyomon. Ő lenne a fitneszistennő, a magyar Cindy Crawford, aki videóiból egy-egy részletet az oldalán is közölne, a kommentelők pedig dicsérnék, hogy mennyire jó alakja van, hogy micsoda példakép. Illetve nyilván megjelennének azok is, akik nemes egyszerűséggel odakommentelnék: „jó nő vagy, Ica, leszel a feleségem?” vagy „szeretlek, bébi, gyere hozzám?”. Azt már csak halkan jegyeznénk meg, hogy Ica privát üzenetekben sajnos dickpiceket is kapna, amit felháborodva törölne, teljesen jogosan.

 

Bíró Ica

Így nézett volna ki Bíró Ica Instagramja a ’90-es években (Fotók: Centrál Archívum)

Zámbó Jimmy

Zámbó Jimmy talán nem lenne a legaktívabb felhasználója az Instának, de az biztos, hogy amikor valamit megosztana, arra néhány óra leforgása alatt rekordszámú lájk érkezne. Az emberek továbbítanák egymásnak, ahogyan valamelyik szívfacsaró dalát énekli, hangzatos címek alatt írnának róla a bulvárlapok, és biztosak vagyunk abban, hogy mém is születne belőle, kifejezetten meghasadt szívű szerelmeseknek. Jimmy élvezné a reflektorfényt, a rajongók szeretetét, folyton koncertezne, és olyan fotókat is feltöltene, ahol az afterpartin szelfizik a fanokkal. Kiélvezné a közönség szeretetét, és fürdőzne benne, miközben néha azt is megosztaná, ahogyan duett partnereivel készül a fellépésekre.

Zámbó Jimmy

Így nézett volna ki Zámbó Jimmy Instagramja a ’90-es években (Fotó: Centrál Archívum)

90-es évek hét az nlc-n!

Jóbarátok, susogós naci, Adiads és Reobek, lengyel piac, Pi-víz, fritőz, Friderikusz show, butatelefon, kvarcjáték, teleshop, kereskedelmi tévé, flaneling, Walt Disney bemutatja, csalamádés hamburger, A miniszter félrelép, holdjáró cipő, Spice Girls, Família Kft, Windows 95, maszekok… Egyszerre gondolunk vissza rá elérzékenyülő nosztalgiával és nevetünk rajta, valamint a régi önmagunkon. Az nlc időutazást tesz, hogy egy hétre visszahozza a 90-es éveket az olvasók életébe. Keresd a 90-es évek hét cikkeit egész héten az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top