nlc.hu
Életmód

A meztelen alvással javul a szexuális élet? Íme a válasz!

Még a szexuális életünkre is jótékonnyal hatással bír, ha meztelenül alszunk

Rengeteg mindenre hatással lehet az, ha meztelenül alszunk, derült ki egy friss kutatás eredményéből.

Érdekes állításokat fogalmaztak meg egy újonnan megjelent kutatásban, amely arról szólt, hogy milyen előnyei, vagy éppen hátrányai vannak annak, ha meztelenül hajtjuk álomra a fejünket. Egy felmérés keretében 2000 amerikait kérdeztek meg arról, hogy hogyan szeretnek aludni, és milyen személyiségjegyekkel bírnak, így kapták meg azt a megdöbbentő eredményt, amelyről mindenképpen érdemes beszélni.

Bár azt gondolhatnánk, hogy a meztelenül alvásnak nincs nagy kultúrája, hiszen így könnyebben megfázhatunk az éjszaka folyamán vagy kerülhetünk kellemetlen szituációkba, sokkal többen választják ezt az alvási módot, mint azt elsőre hinnénk. Mint kiderült, nagyon is jól teszik! Cikkünkben el is áruljuk, hogy miért.

Rendhagyó kutatás látott napvilágot a meztelenül alvás előnyeiről (Fotó: Getty Images)

Rendhagyó kutatás látott napvilágot a meztelenül alvás előnyeiről (Fotó: Getty Images)

Sokkal magabiztosabbak a meztelenül alvók

Az, hogy mit öltünk magunkra éjszakánként nem csak az életmódbeli szokásainkat mutathatja meg, hanem azt is, hogy milyen személyiségjegyekkel bírunk. A meztelenül alvók ugyanis sokkal magabiztosabbnak vallják magukat, mint azok, akik ruhában alszanak. A pizsamát magukra öltők azonban nagyobb valószínűséggel néznek drámákat és rejtélyes filmeket, mint a meztelenül alvók, akik leginkább a horror filmeket részesítik előnyben.

Le a textillel?

A korábban említett kutatásból az is kiderült, hogy azok, akik inkább ruha nélkül hajtják álomra a fejüket, valamivel nagyobb valószínűséggel éjszakai baglyok, mint azok, akik előszeretettel húzzák magukra a ˝kockás pizsamát˝. Bár ezekért a megállapításokért még nem lenne érdemes azonnal meztelenre vetkőzni a lefekvéskor, az azonban már valami, hogy a szexuális életünk alakulására is hatással lehet az, hogy mennyi ruha van rajtunk az éjszaka folyamán.

Forróbb szexuális életet ígér

Azoknak, akiknek kicsit döcögősebb a szexuális életük, érdemes lenne megfontolniuk, hogy legközelebb meztelenül hajtsák álomra a fejüket. A felmérésben résztvevő pucéran alvók kétharmada ugyanis rendkívül kielégítő szexuális életről számolt be. Ha ez még nem lenne elég, ha így alszunk, növelhetjük a termékenységünket és javíthatjuk a hüvely egészségét is.

Nem minden arany, ami fénylik

Bár egy forró éjszaka után azt gondolhatnánk, hogy a meztelenül alvók kipihentebben is ébrednek, az igazság sajnos nem ez. A ruha viselése vagy elhagyása ugyanis semmilyen hatást nem gyakorol az alvás minőségére, legalábbis a OnePoll által végzett felmérés eredménye szerint. Mindkét tábor ugyanis azt a választ adta, hogy heti körülbelül három alkalommal sikerül csak végig aludniuk az éjszakát. Az azonban tény, hogy a meztelenül alvók egy kicsit elégedettebbek voltak az alvásuk minőségével.

Ez kifejezetten érdekes válasz, legalábbis annak tudtában, hogy a meztelenül alvók 55 százaléka azt nyilatkozta, hogy gyakran gyötrik őket rémálmok, ellentétben a pizsamásokkal, akiknek csak a 45 százalékát kínozza. Ha visszagondolunk arra, hogy az előbbi csoport inkább a horror filmek szerelmesei, talán érthető is, hogy miért.

A csillagokban van megírva a választásunk?

A kutatásban arra is rákérdeztek, hogy azok, akik ruha nélkül pihennek, milyen megfontolásból is teszik azt. Kiderült, hogy a legtöbben környezetvédelmi okokból nem viselnek alvóruhát. Érdekesség, hogy a felmérésből az is kiderült, hogy a ruházkodásunkat alvás közben a csillagjegyünk is befolyásolhatja. A legtöbb meztelen alvó csillagjegye ugyanis a rák volt, míg a pizsamához leginkább ragaszkodók a bakok voltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top