nlc.hu
Életmód

Sportcipő-lopás Bud Spencer nevében

Bud Spencer néven mutatkozott be, majd sportcipőket lopott

Órákon belül elfogták a rendőrök.
sportcipő

“Bud Spencer” ezúttal nem a pozitív hős, hanem az, aki cipővásárlás ürügyén jóhiszemű eladókat rabolt ki egy játékfegyverrel. A rendőrségi beszámoló szerint egy férfi cipővásárlás ürügyén Budapesten, a 13. kerületi Victor Hugo utcába hívott két fiatalt. Miután megmutatták neki az eladni kívánt 5 pár sportcipőt, az illető egy fegyverhez hasonlító tárggyal megfenyegette az eladókat, majd a lábbelikkel fizetés nélkül távozott. Kiderült, ugyanilyen módon lopott el még egy sportcipőt, akkor a 13. kerületi Visegrádi utcába hívta az eladót. Ugyancsak egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg őt, majd felkapta a lábbelit és elfutott.

A rendőrök arra jutottak, hogy mindhárom sértett az egyik közösségi média hirdetési felületén ismerkedett meg a vásárlóval, továbbá, hogy a két bűncselekményt ugyanaz, a közösségi hálón “Bud Spencer” néven bemutatkozó személy követte el. 

A Rablási Osztály nyomozói néhány órán belül azonosították “Bud Spencert”, – aki amúgy egy 20 éves fiatalember volt – majd a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztállyal együttműködve a budapesti lakásában elfogták. A rendőrök a házkutatás során találtak egy műanyag játékpisztolyt, illetve előkerültek az ellopott lábbelik is. A nyomozók őrizetbe vették a sportcipő-tolvajt.

Tavaly amúgy Pachert Balázs boltjából loptak el egy 4, 5 milliós Nike-Louis Vuitton tornacipőt. A bolttulajdonos közvetlenül a lopás után feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök napokon belül elkapták az egyik tolvajt és vádat is emeltek ellene. A vádlott testvére később postai úton visszaküldte Magyarországra a luxuscipőt, így az végül visszakerült a tulajdonosához. Az a cipő egyébként gyűjtői darab volt, csak pár ezer van belőle a világon, ezért is kerül ilyen magas összegbe.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top