nlc.hu
Életmód

Bicskei pedofil igazgató szabadlábra helyezése

Nem hagyhatja el a börtönt a bicskei pedofil igazgató

Jogerős: nem bocsátható szabadon a bicskei gyermekotthon korábbi pedofil igazgatója.

A büntetés-végrehajtási bíró a pedofil bűncselekményei miatt fegyházbüntetését töltő férfi meghallgatása után csütörtökön úgy döntött, hogy nem bocsátható szabadlábra – közölte a Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu-val. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

pedofil

pedofil, fotó: iStock

V. János 2019-ben nyolc év börtönt kapott

folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. Ítélete szerint V.-t a büntetése kétharmad részének letöltését követően lehetett volna feltételes szabadságra bocsátani. V.-t 2021-ben kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt is elmarasztalták. Ezúttal két év három hónap börtönt kapott azért, mert helyettesével, a tavaly áprilisban köztársasági elnöki kegyelemben részesült K. Endrével próbálta eltusolni szexuális bűncselekményeit.

A bíróság végül 9 év 6 hónap fegyházat adott a pedofil igazgatónak

azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltését követően, azaz 6 év 2 hónap után feltételesen szabadlábra bocsátható. V.-t eltiltották minden olyan foglalkozástól, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna. V. János már tavaly januárban is szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de a büntetés-végrehajtási bíró akkor is – ahogyan most is – elutasította a kérelmet.

V. Jánost 2016 őszén függesztették fel igazgatói posztjáról.

Előzőleg egyik áldozata öngyilkos lett, egy másik áldozata pedig ennek hatására feljelentést tett. Az 1990-ben kinevezett bicskei gyerekotthon-igazgató pedofil az ítélet szerint 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorút zaklatott a munkahelyén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top