nlc.hu
Életmód

Meghalt a férfi, aki hét évtizede élt vastüdővel

„Hihetetlen, hogy ennyi embert inspirált Paul” – meghalt a férfi, aki hét évtizede élt vastüdővel

Paul Alexander bebizonyította, nincsen lehetetlen, sokan példaképüket veszítették el halálával.

Alig néhány héttel ezelőtt írtunk Paul Alexanderről, akinek gyermekbénulás miatt az utóbbi évtizedeket vastüdőben kellett töltenie, és aki úgy döntött, TikTokon osztja meg, milyen egy ilyen gépbe zárva élni. Sajnos nemrég szomorú hírek érkeztek, Paul Alexander 78. életévében elhunyt. 

„Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki adományozott a testvéremnek. Ez lehetővé tette számára, hogy az utolsó éveit stressz nélkül élje le. Ezenkívül fedezni fogja a temetési költségeit is ebben a nehéz időszakban. Hihetetlen olvasni az összes kommentet, és tudni, hogy ennyi embert inspirált Paul”

– írta Paul testvére, Philip. Hozzátette, fivére nagyon sokat jelentett neki, és borzasztóan fog neki hiányozni. 

Paul Alexander hatéves volt, amikor gyermekbénulást diagnosztizáltak nála, és ő volt az utolsók egyike, akinek vastüdőre volt szüksége ahhoz, hogy lélegezni tudjon. Ugyan voltak nagyon nehéz pillanatok, a fiú nagyon kitartó volt, néhány évvel később osztályelsőként érettségizett le, majd megkezdte felsőfokú tanulmányait.

Szerencsére – ha nem is huzamosabb ideig – de el tudta hagyni a vastüdőt egy békalégzésnek nevezett technika segítségével, ilyenkor kerekesszékkel járt be órákra. 1984-ben sikerült megszereznie a jogi diplomáját, és utána ügyvédként kezdett el dolgozni, saját állítása szerint pedig piszok jó volt a szakmájában.

Sajnos ahogyan idősebb lett, állapota egy kicsivel rosszabbra fordult, és újra folyamatosan szüksége volt a vastüdőre, de nagyon optimista maradt, remélte, története sokakat inspirál majd. „Véghez akartam vinni azokat a dolgokat, amikre azt mondták, nem leszek képes, meg akartam valósítani az álmaimat” – nyilatkozta egy interjúban.

Gyertya

Fotó: Pexels

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top