nlc.hu
Életmód

Egy szál alsógatyában tiltakoznak a bajor rendőrök

Legatyásodott szervek: egy szál bugyiban és alsógatyában dolgozva tiltakoznak a bajor rendőrök

A belügyminisztérium szerint nincs baj, hiszen egyenruhahiány esetén civil ruhában is dolgozhatnak a rendőrök, de a rendőrség szerint ezzel csak nevetségessé tennék magukat.
bajor rendőrök

A bajor rendőrszakszervezet felszólította a belügyminisztériumot, hogy sürgősen orvosolja a már hónapok óta fennálló egyenruhahiányt, és a tiltakozáshoz egy elég sajátos módot választottak. A bajor rendőrök egy elsőre talán áprilisi tréfának tűnő, ám valójában nagyon is komoly figyelemfelkeltő videót tettek közzé – szúrta ki az RTL.

A videóban két rendőr beszélget az autóban, az egyikük azt mondja, hogy ő négy, a másik pedig azt, hogy ő már hat hónapja vár. A férfi-nő rendőrpáros aztán kiszáll a kocsiból, elindulnak, és ekkor látjuk meg, hogy egyikükön sincs nadrág: a férfi lent csupán egy alsónadrágot, a nő pedig csak egy bugyit visel.

Jürgen Köhnlein, a bajor rendőrszakszervezet szerint az egyenruhahiány mögött a rendőrök iránti tisztelet hiánya áll. A különféle ruhadarabokra, legyen az nadrág, kabát vagy épp sapka, jelenleg hónapokat kell várni, ha kapnak belőlük egyáltalán.

A ruhahiányért felelős belügyminisztérium elismerte a probléma létezését, szerint a gond a beszállítóikkal van, ám úgy hiszik, a jelenség semmilyen módon nem befolyásolja a rendőrök munkavégzését, mert civil ruhadarabokat is viselhetnek, ha egyenruha nem áll a rendelkezésükre. A szakszervezet szerint ezzel csak az a gond, hogy „milyen benyomást szereznek majd az újoncok, ha arra kényszerülnek, hogy civil ruhában teljesítsék a kiképzésüket ahelyett, hogy egyenruhát adnának nekik?”

És különben is: mi lesz így az egyenruhás társkeresővel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top