nlc.hu
Életmód
Nem az erekció a legkellemetlenebb dolog, ami megtörténhet egy nudista strandon

Nem az erekció a legkellemetlenebb dolog, ami megtörténhet egy nudista strandon

Kétségtelenül sokak fantáziáját megmozgatja a meztelen fürdőzés a nyári szezonban. Ha pedig erre adnánk a fejünket, akkor érdemes tisztában lennünk az alábbi tudnivalókkal!

Nyakunkban a nyár, vele együtt pedig egyre inkább közeledik a strandszezon. Ilyenkor akarva-akaratlanul minden vízpartot kedvelő fejében megfordul a gondolat, hogy vajon idén hol lenne a legideálisabb megmártózni a habokban. Egyesek azonban nemcsak a tópartok versus tengerpartok klánra szakadnak, hanem speciálisabb igényeik is vannak. Például az, hogy a strand vagy üdülőhely, ahova mennek, nudista strand legyen.

Ez a gondolat talán sokak számára kiverheti a biztosítékot, és megfordulhat bennük, hogy „én aztán biztos nem akarom a másik meztelen tomporát nézni”. De azt talán kijelenthetjük, hogy egy nudista strandon ejtőzgetni kifejezetten nem arról szól, hogy a másikat alaposan megbámuljuk.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

De akkor miért jó a pucér strandolás?

Azok, akik ezeket a strandokat választják, gyakran emlegetik indokként, hogy azért szeretnek annyira ilyen helyekre járni, mert végre elengedhetik a stresszt, ami a fürdőruhák vásárlásával és kényelmetlen viselésével jár. Ez valahol számomra – aki bevallom, életében még soha egyetlen egy alkalommal sem járt nudista strandon, ha nem számoljuk azt a kivételes alkalmat, amikor véletlenül egy tökéletes fotó reményében arra tévedtem, majd óriási zavarba jöttem és gyorsan odébb támolyogtam –, talán érthető is. Engem is kikészít ugyanis, hogy minden egyes szezonban új, kényelmetlen fürdőruhadivatba passzírozom bele habtestem, és ha vizes lesz a fürdőruha, akkor órákon keresztül még ázom-fázom benne a hűs árnyékban.

Emellett rengetegen azért is kedvelik a nudista strandokat, mert véleményük szerint isteni érzés ruha nélkül úszkálni a habok között, ráadásul az sem el elhanyagolható szempont, hogy a pucérkodásra kijelölt területeken nincsenek egymás hegyén hátán az emberek.

Akkor nudizásra fel! Vagy talán mégse?

Egyesek állítólag azért is meztelenkednek, mert az gondolják, hogy libidónövelő hatása is van. Azt azonban tudni kell, hogy a szakértők éppen ennek az ellenkezőjét állítják. Magas hőmérséklet hatására ugyanis a libidó nem nő, hanem inkább csökken. Ennek oka pedig az, hogy minél melegebb van, annál lassabban termelődnek bizonyos hormonok.

Mindemellett a forró tengerparti homok érintkezése a bőrrel csökkentheti a spermák termelődését, ezáltal pedig a nemzőképességet is befolyásolhatja. Az alacsonyabb hőmérséklet ugyanis kedvez a spermatermelésnek, a rekkenő hőség viszont nem. Ezért is van az, hogy spermaszám télen magasabb, mint nyáron.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Nemcsak a férfiaknak, de a nőknek is érdemes odafigyelniük, ha meztelenül szeretnének sütkérezni, a fürdőruha nélküli napozás ugyanis növeli a nemi szervek bőrfelületeinek érzékenységét. Arra is fokozottan ügyelni kell, hogy ezeket a területeket máskor mindig ruha fedi, így magasabb faktorszámú naptej használata ajánlott. A változások az egész testen láthatóak, de a mellek szenvednek a legjobban. Illetve abban az esetben, ha a nemi szerveken vagy azok környékén valami sérülés található, akkor a napsütés hatására azok még inkább elevenekké válhatnak.

Nem csak az intim területeinket, de a melleinket is kellően óvni kell a napsütéstől. Ha túlzásba visszük a napozást, akkor a dekoltázs ugyanis ráncosabb lesz, foltok, pigmentfoltok jelenhetnek meg, a mell pedig nem lesz olyan feszes és rugalmas.

„Mindent lehet, csak ésszel”

Gyermekkoromban édesanyám gyakorta mondta nekem azt, hogy: „mindent lehet, csak ésszel!” – természetesen a józan ész határain belül. Így hát, ha az ember mindezen veszélyekre odafigyel, akkor a nudizmus lehet egy nagyon jó dolog is, ugyanis lehetővé teszi, hogy az ember korlátok nélkül élvezhesse a levegő, a víz, a nap és a természet közelségét. Így inkább azoknak érdemes ellátogatniuk egy ilyen helyre, akik harmóniába szeretnének kerülni a környezetükkel, semmint azoknak, akik párt szeretnének találni maguknak az esti programjukhoz.

Szabályok azonban a nudista strandokon is vannak, amelyeknek betartása rendkívül fontos és elhanyagolhatatlan. A klubok többsége szigorú belépési követelményeket állít fel, és tartja is magát az előírtakhoz. A legfontosabb intelmeket Karie Jane, egy fuerteventurai nudistaparadicsom üzemeltetője össze is szedte mindazoknak, akik azon gondolkoznak, hogy idén nyáron végre ellátogatnak egy efféle strandra.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Testbeszéd

Karie rendkívül fontosnak tartotta kiemelni, hogy bár a ruha mellőzése – kivételt képezve a nőknek a bizonyos piros betűs napokon – kötelező ezeken a helyeken, az azonban nem, hogy az ember folyamatosan széttett lábakkal üldögéljen.

„Üljön mindenki megfelelően és tartsa összezárva a lábait” – fogalmazott.

Erekció

Azoknak, akik életükben először kacérkodnak el a nudizással, biztosan megfordul a fejükben, hogy vajon mi történhet a férfiak legnemesebb szervével a vizuális ingerek hatására. Karie nem tagadja, hogy előfordulhat, hogy erekciót vált ki a nudista strandokon látott látvány a férfiaknál, ez azonban inkább az „első bálozókra” jellemző.

Karie szerint egy ilyen „kényes” pillanatban a legjobb módszer az, ha az ember maga elé rántja a törölközőjét, vagy egészen addig a vízben marad, amíg már nem tudja jobban uralni a faramuci helyzetet.

Törölközők

A törölközők használata kötelező a nudista strandokon, ennek pedig konkrét higiéniai okai vannak. Fontos, hogy az ember bárhová megy, vigyen magával törölközőt és arra üljön le, legfőképpen akkor, ha az ember egy üdülőhelyen tartózkodik – szögezte le Karie. Az nem szorul magyarázatra, hogy mennyire kellemetlen lehet, ha az ember nem egy törölközőre ül le a homokban anyaszült meztelenül, de ha a területen vannak büfék vagy éttermek, ott is terítsünk magunk alá egy törölközőt.

Zuhanyzás

Nagyon fontos, hogy az ember mindig zuhanyozzon le, mielőtt belép a medencébe, ha egy olyan helyen tartózkodik. Ennek nem az az oka, hogy az üzemeltetők nem bíznának a vendégeik tisztaságában, csupán csak jobban segít tisztán tartani a vizet az olyan szennyeződésektől mint a fű, a homok, a fényvédő krémek, az izzadtság.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Fotók készítése

A naturista helyeken tilos a fényképezés! Sem fényképezőgéppel, sem mobiltelefonnal, sem egyéb képrögzítő eszközzel nem szabad képet, videofelvételt készíteni.

Szemkontaktus

Ha valakivel beszélgetni készülünk a nudista strandokon, rendkívül fontos, hogy a szemeink ne kóvályogjanak lefelé, igyekezzük tartani a szemkontaktust. Meztelenül sebezhetőek az emberek, ezért még a látszatát is el kell kerülni, hogy valakit kitartóan bámulsz, elvégre te sem akarnád ugyanezt.

Szex

Az üdülőövezet egész területén tilos a másokat megbotránkoztató, kihívó viselkedés. Bármilyen szexuális tevékenység nem csak sértő, hanem illegális. A kézfogás, az ölelés, az egyszerű csók azonban rendben van.

Ruhák

„Bár nudisták vagyunk, de nem hülyék” – vallja Karie.

A naturista üdülőhelyeken néha megengedett a ruha viselése, például akkor, ha hideg van. Azonban a fehérnemű ilyen körülmények között sem tekinthető megfelelő öltözéknek.

Via: (1), (2), (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top