nlc.hu
Életmód
A legdurvább házassági szerződések

A világ legdurvább házassági szerződésében milliós veszteséget jelent néhány pluszkiló

Egy válóperes ügyvéd megosztotta karrierjének legdurvább házassági szerződését, ami még a hollywoodi agymenéseket is kenterbe veri.
így jártam anyátokkal

A házassági szerződés egy olyan kötelező érvényű pénzügyi megállapodás, ami elvileg megkönnyíti egy pár vagyonelosztását, ha a házasságuk véget ér. Ezt a dokumentumot rendkívül romantikus módon az esküvő előtt írják meg.

Belevesznek minden tulajdont, vagyont (még az adósságot is), és konkretizálják, hogyan osztozzanak mindezen válás esetén. Természetesen általában ügyvéd jelenlétében készíti az ifjú pár, és előfordul, hogy jóval többet beleírnak annál, hogy „ami az enyém, az enyém, ami a tiéd, a tiéd”.

Hollywoodban ennek különösen nagy divatja van. Ugyan vannak sztárpárok, akik képesek szépen, jó szívvel hozzáállni a helyzethez, nagyon sokan döbbenetes dolgokat íratnak bele a házassági szerződésükbe. Az alábbi galériában összeszedtünk néhányat a legnagyobb agymenések közül.

Catherine Zeta-Jones Michael Douglas
Megnézem
Összes kép (4)

Hollywoodon innen

Talán Jessica Simpson helyzete lett volna a legbicskanyitogatóbb, ha végül úgy döntenek, kimondják egymásnak a boldogító (?) igent. Azonban nemcsak a hollywoodi sztárok felé támaszthat hasonlóan elborult elvárásokat a leendő hitvesük.

James Sexton, válóperes ügyvéd a Diary of a CEO című podcastben osztotta meg a legdurvább házassági szerződést, amit karrierje során valaha látott. Simpsonhoz hasonlóan a feleségnek a súlyára vonatkozó megkötések szerepeltek a dokumentumban.

A nő összesen havi 70 ezer dollár (25 millió forint) feleségtartásra volt jogosult. Ám ebből az összegből lejött 10 ezer dollár (3,5 millió forint) minden felszedett 4 és fél kiló után.

 

„A férj nagyon aggódott amiatt, hogy a nő kevésbé vonzó, ő maga pedig egyre vagyonosabb lesz. Így ez a házassági szerződés volt a megoldása” – magyarázta Sexton. Miután a nő aláírta a dokumentumot, ezért az megállta a helyét a bíróságon is, hiába próbálták megtámadni az érvényességét. „A bíró azt mondta, hogy »Ez egy undorító rendelkezés, nem tudom, miért ment hozzá ehhez az emberhez, de a szerződés érvényes.«” – tette hozzá.

via és via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top