nlc.hu
Életmód
Jelek, hogy a párodnak bejön egy barátod

5 jel, hogy a párodnak bejön egy barátnőd

Lehet, hogy kezdetben ez csupán teljesen ártatlan vonzódás, de ezek a jelek azt mutatják, hogy a helyzet el is szabadulhat...

Amikor párkapcsolatban élünk, nem vakulunk meg automatikusan. Teljesen normális, ha továbbra is vonzónak tartjuk a másik fél tagjait, még akkor is, ha őket a partnerünk baráti társaságában szúrtuk ki. Azonban nem mindegy, hogy a párod csupán értékeli egy barátnőd esztétikáját, vagy már egy konkrét crush alakult ki benne az irányában. És igen, ez is maradhat ártatlan, ám a helyzet hamar eszkalálódhat, ha nem figyelsz oda.

Charlotte Fox Weber, pszichoterapeuta és kapcsolati tanácsadó most a Daily Mailnek hozott öt példát azokra a jelekre, amik már vészvillogóként szolgálhatnak egy ilyen szituban. Ezekre figyelj, ha úgy érzed, valami nem stimmel a kapcsolatotokban, és a párod egy barátnőd irányába kezdett érzelmeket táplálni.

Szerelem kölcsönbe

Jelenet a Szerelem kölcsönbe című filmből (Fotók: RTL Sajtóklub)

Állandóan kritikus

Figyelj oda, ha gyakran emlegeti a nevét, még akkor is, ha negatív kontextusban teszi is azt. Felsorolja az idegesítő szokásait, tettetett kiakadással kérdezi, hogy „Mit szólsz ehhez a viselkedéshez?” – ezek mind jelezhetik, hogy a kísértés egyre nő benne. Az az árulkodó jel, hogy nem bírja ki, hogy ne beszéljen róla, ezért indokolatlan részletességgel emlegeti fel az összes vele kapcsolatos sztorit.

Hősködni kezd

Egy pár, házastárs dolga, hogy elsősorban a szerelmével legyen figyelmes. Úgyhogy amennyiben a barátnőd felé lesz szuper segítőkész, azonnal ugrik a megmentésére és máris előáll a problémáira szolgáló megoldásokkal, az potenciális vörös zászló lehet.

Nélküled tervez

Ne söpörd a szőnyeg alá, ha akkorra szervez programot, amikor te éppen nem érsz rá. Amikor tudja, hogy már más dolgod van, vagy hogy abban az időszakban kifejezetten elfoglalt leszel. Egy-két alkalom még persze lehet véletlen, de ha általában nélküled találkoznak (akár kettesben, akár társaságban), akkor az már gyanúra adhat okot.

A legjobb arcát mutatja

A közhelyek nem véletlenül váltak közhelyekké. Igen, az, hogy összeszedi magát, elkezd ezerszer többet edzeni, fodrászhoz megy vagy kiöltözik, az klisés jelzés, és mégis. Érdemes rá figyelni, ugyanis mutathatja azt, hogy van valaki az eszében, akinek mindezt megteszi.

Mogorva lesz

Amikor van egy crushod, az szinte olyan, mint a drog. Elvonási tüneteid lesznek, ha huzamosabb ideig nem látod a kiszemeltedet. Az elvonási tünetek pedig frusztrációban manifesztálódhatnak, melyet hajlamos lehet rajtad levezetni. Például úgy, hogy elkezd titeket összehasonlítani. Ha így van, akkor valószínűleg elkezdte piedesztálra emelni…

Ez is érdekelhet mikromegcsalás Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top