nlc.hu
Életmód
40 évvel fiatalabb tanítványát vette el Gyémánt László

40 évvel fiatalabb tanítványát vette feleségül a 88 éves festőművész, Gyémánt László

Állítja, a Jóisten vezérelte elé a legnehezebb időszakában, amikor imádott előző felesége elhunyt.

A 40 évvel fiatalabb tanítványát, Ardey Edinát vette feleségül Gyémánt László. A jelenleg 88 éves festőművész szerint a boldogságukat nem befolyásolja a köztük lévő nagy korkülönbség. 

“Huszonkét évet éltem együtt az előző feleségemmel, a sors úgy hozta, hogy a halála okozta űrt Edina töltötte be, visszaadva ezzel az alkotói és életkedvemet. Tíz éve vagyunk házasok, és bár nagy a korkülönbség, (…) a boldogság nem ezen múlik”árulta el a Blikknek a Kossuth-díjas festőművész. Mester és tanítványa egymást inspirálják, a közös kiállításaiknak pedig rendre nagy sikere van.

A 2015-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Gyémánt László festőművész, érdemes művész a budapesti otthonában feleségével, Ardey Edinával 2015. március 18-án - MTI Fotó: Soós Lajos

A 2015-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Gyémánt László festőművész, érdemes művész a budapesti otthonában feleségével, Ardey Edinával 2015. március 18-án – MTI Fotó: Soós Lajos

Ardey Edina már 16 éves korától ismerte a festőművészt, aki a tehetséges lányt az óbudai festőiskolájának nyári művésztáborába is felvette. “Nagy álmom volt, hogy az érettségi után nála tanuljak. Két évig jártam oda, és ezalatt összebarátkoztam Laci feleségével is” – mesélte a lapnak Edina, aki miután férjhez ment, Németországba költözött, de továbbra is tartotta a kapcsolatot a híres festőművésszel.

Ám amikor mindketten megözvegyültek, mindketten lelki válságba kerültek, ezután találtak egymásra. “Az Istennek, úgy látszik, még terve volt velem, mert az utolsó pillanatban elküldte nekem Edinát, hogy a továbbiakban ő legyen, aki az életemet irányítja és vigyáz rám. Éreztem, ő az, aki visszaadhatja az életem értelmét, csak így történhetett, hogy gátlástalanul megkértem a kezét” – mondta el Gyémánt László, aki a legutóbbi közös kiállításukon is szerelmet vallott a 40 évvel fiatalabb feleségének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top