nlc.hu
Életmód
Fagyival fogtak ki egy gigahalat a Dunából

Fagyival fogtak ki egy gigahalat a Dunából – fotó

Hatalmas kapással büszkélkedhet az apa-fia páros.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rekordlistáján egyből a 2. helyére került az az amur, amelyet házi készítésű fagyival fogtak ki a napokban. Bán József és fia, Bán Szabolcs már rutinos pecásnak számítanak a horgászberkekben: együtt már több, mint 80 rekordhallal büszkélkedhetnek a vízterületen. A Pecaverzum beszámolója szerint most azonban életük legnagyobb amurja akadt a horgukra.

“Egy órát biztos fárasztottam. Én ennyit még nem bajlódtam hallal soha” – elevenítette fel a történteket Bán József. Nem adta könnyen magát a gigászi példány: a horgászhelytől jó 800 méterre elhúzta az apa-fia pecáspáros ladikját a hajnali órákban, a vaksötétben.

Összeszedték minden erejüket, hogy a gigahal ne járjon túl az eszükön. Fél órát kellett várni, mire először megmutatta magát méltó ellenfele. „Amikor megláttam, elkezdett remegni a lábam” – mesélte József.

A sikeres fárasztás és szákolás után pedig kiderült az amur pontos mérete: a kijelző 33,73 kilót mutatott.

A gigahalat amúgy fagyival fogták ki, ami nem más, mint a horoggal együtt pohárba fagyasztott kukorica, amelyet bevetés előtt szabadítanak meg a műanyagtól, és miután vízbe ér, pár perc múlva kiolvad.

Az orbitális amurt a mérés után pedig visszaengedték a folyóba.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top