nlc.hu
Életmód
Pilates a nyaki ráncok ellen

Egyszerű gyakorlatsor a nyaki ráncok ellen – csak 4 perc naponta

Napi néhány perc is elegendő a szakértő szerint, hogy látványos változást érjünk el, javuljon a tartásunk, csökkenjen a nyakunkon kialakult ráncok mélysége és száma.

Ahogy telnek az évek, sokunknál megjelennek az első finom vonalak és ráncok nem csak szemünk környékén, de a nyakunkon is. Kristina Rudzinskaya pilates oktató egy négyperces rutint ajánl, amely segít fenntartani a bőr feszességét és csökkenteni a nyakon megjelenő ráncokat. A torna titka abban rejlik, hogy a ráncok nem csupán a gravitáció nem kívánt ajándékai, hanem egy friss kutatás szerint is jelentős részben a rossz testtartás eredményei, ezek a gyakorlatok pedig ellensúlyozzák a napi gyűrődés hatásait, illetve segítenek abban, hogy finomítsunk tartásunkon.

1. Vállforgatás

Kezdd a gyakorlatot álló vagy ülő pozícióban, egyenes háttal. Lassan emeld fel a válladat, majd finoman forgasd hátra, miközben a fejedet is enyhén hátradöntöd, mintha a mennyezet felé néznél. Tartsd a vállaidat a legfelső ponton néhány másodpercig, majd engedd vissza őket lassan az eredeti helyzetbe. Ismételd meg ezt a mozdulatot három-öt alkalommal: segít ellazítani a nyak és a váll izmait, javítja a vérkeringést és segít kialakítani, illetve megtartani a helyes testtartást.

2. Vállvonás

Ülj vagy állj egyenesen, kezeid engedd le lazán az oldaladon. Emeld fel a vállaidat minél magasabbra a füleid felé, mintha “vállat vonnál”.
Tartsd meg a pozíciót három-öt másodpercig, majd engedd le a őket lassan, kontrolláltan, hogy érezd az izmok nyúlását és ellazulását.
Ezt a gyakorlatot ismételd meg 10-15 alkalommal: különösen hasznos lehet azok számára, akik hosszú időt töltenek ülve vagy keveset mozognak, mivel segít oldani a váll és nyak izmainak feszültségét.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

3. Állbehúzás

Állj vagy ülj egyenesen, tekinteted előre irányuljon. Húzd be az álladat, mintha próbálnál egyfajta dupla állat formálni magadnak, miközben a fejedet egyenesen tartod. Tartsd ezt a pozíciót öt másodpercig, majd engedd vissza a fejedet a kiindulási helyzetbe. Ismételd meg többször:  segít a fej előredőlésének hatásait ellensúlyozni, amely az okostelefonok gyakori használatával szinte általános jelenséggé nőtte mostanra ki magát.

4. Nyaknyújtás

Ülj vagy állj egyenes háttal. Lassan engedd le az álladat a mellkasod felé, amíg érzed ahogyan megnyúlnak az izmok a nyakad hátulján.
Tartasd ezt a pozíciót 15-30 másodpercig, miközben mélyen és nyugodtan lélegzel. Lazíts, majd ismételd meg a gyakorlatot három-öt alkalommal: különösen előnyös lehet azok számára, akik hosszú ideig dolgoznak ülve, mivel segít csökkenteni a nyakban felgyülemlő feszültséget és javítja az általános rugalmasságot.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top