nlc.hu
Életmód
Ruhaszárítás mosógépben

Mosógép-trükk: így használd ruhaszárításra!

Még ha a mosógéped nem is rendelkezik szárító funkcióval, akkor is képes ruhát szárítani. Használd ki!
mosógép,

A nedves és hideg időjárás beköszöntével egyre nehézkessé válik a frissen mosott ruhák szárítása. Gyakori, hogy a ruhákat a radiátorra tesszük száradnak, ám azzal, hogy a fűtőtestet ruhaszárításra használjuk, hosszú távon több kárt okozunk, mint hasznot. Ez a folyamat ugyanis több nedvességet eredményez a levegőben, így sokkal hosszabb lesz a szárítási idő, valamint gyakrabban kellene szellőztetni a magas páratartalom miatt. Ehelyett érdemesebb beiktatni egy extra centrifugálást azért, hogy még több vizet préseljünk ki a frissen mosott ruhákból.

A ruháink sokkal gyorsabban száradnak meg, ha újra visszatesszük a mosógépbe, azonban tegyünk mellé egy nagy, tiszta és száraz törölközőt. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon összegyűrve, mert akkor nem tudja megfelelően felszívni a vizet. Ezután indítsunk el egy centrifugálás programot és válasszuk a legmagasabb sebességet a mosógépen – osztotta meg a trükköt a Kert és Recept.

Ez a módszer akkor a leghatékonyabb, ha a törölköző tényleg jó nedvszívó képességű, és annál hatékonyabban működik, minél kevesebb ruhát rakunk bele a mosógépbe.

Amikor a program lement és kivesszük a ruhákat, érezni fogjuk, hogy a törölköző mennyi nedvességet szívott magába a nedves ruhákból, így azokat már csak nagyon rövid ideig kell szárítani.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top