Ezo

5 tipp: így teremts magadnak boldog új évet!

Szeretnéd, hogy jobb legyen 2015, mint amilyen az idei év volt? Segítünk! A szilveszteri és újévi babonák helyett most azt néztük meg, a pozitív gondolkodás eszközeivel hogyan teremthetsz szerencsés és boldog új évet magadnak.

Az év végéhez közeledve egyre többen érezzük azt, hogy jó lenne, ha a következő év jobb lenne, mint az idei. Van, aki azért vágyik erre, mert nem igazán sikerült számára jól a múlt év, mások pedig azért, mert jó év volt ez, de úgy lenne az igazi, ha a következő ugyanilyen jó, vagy egy kicsit jobb lenne.

Tervezz tudatosan!

A pozitív gondolkodásban az egyik legfontosabb, hogy tudatosan működtessük a gondolataink erejét. Azaz nem elég “jobb” évet kívánni magunknak, azt is meg kell tudnunk mondani, hogy mitől lenne az jobb. Az ünnepek környéki lazább időszakban szánj rá legalább egy órát, hogy összeírd, mi mindent akarsz elérni a következő évben. Tudod, nemcsak a kimondott szónak van ereje, de a leírtnak is!

Nők Lapja Café-tipp: Ha kész a listád, vedd elő a jövő évi naptáradat, és minden hónaphoz írd be az arra a hónapra szánt elérendő céljaidat. Ne jövő időben fogalmazz, hanem jelen idejű, pozitív megerősítésekben! A “Júniusra lefogyok 10 kilót!” helyett például írhatod ezt: “Karcsú vagyok.”

Engedd el a sérelmeket!

Hosszan elemezhetnénk azt a mechanizmust, aminek mentén a haragos gondolatok megakadályozzák, hogy elérd a boldogságodat, megvalósítsd a céljaidat és csúcsra járasd a teremtőerődet. Ehelyett most elégedj meg annyival, hogy abban minden szerző és spirituális irányzat egyetért: haragnak és sértettségnek nincs helye a lelkedben és a gondolataid között, mert ezek téged betegítenek meg, neked ártanak. Ideje tehát megbocsátani az idén szerzett sérelmeket, és begyógyítani a lelki sebeket! Ezt is listaírással kezd: írd össze, kik sértettek meg (és ha szükséges, akkor a korábbi haragosokat is), és egyenként bocsáss meg nekik: jelenítsd meg őket magad előtt, és küldj feléjük szeretetet és megbocsátást. Ebben segíthet, ha megérted, hogy a megbocsátás nem jelent jóváhagyást. Csak annyit jelent, hogy kinyilvánítod a szándékodat, hogy elengeded az összes fájdalmadat, ami ehhez az emberhez kapcsolódik.

Nők Lapja Café-tipp:
Ha valakinek semmiképp sem tudsz (azaz nem akarsz) megbocsátani, akkor abban az ügyben magadnak bocsáss meg. Bocsásd meg magadnak, hogy hagytad elfajulni a dolgokat, vagy hogy hozzájárultál ehhez az ügyhöz. Ha magadnak meg tudod ezt bocsátani, máris egy lépéssel – méghozzá nagy lépéssel – közelebb jutsz a boldogsághoz.

Végezz gondolat-nagytakarítást!

A megbocsátás mellett ez is egy hatékony elmetisztító gyakorlat, amely abban lesz a segítségedre, hogy megtaláld és beazonosítsd azokat a gondolatokat, amelyek eddig gátoltak abban, hogy elérd a céljaidat, bőségben és szeretetben élhess. Erre nem lesz elég egy-két óra, ezt a gyakorlatot legalább egy héten át végezd. Figyeld meg, és csípd nyakon az összes negatív, önkorlátozó gondolatodat, amelyek azt sugallják, hogy valamit nem érhetsz el, nem valósíthatsz meg! Minden ilyen gondolatot azonnal törölj ki, és helyettesítsd a pozitív megfelelőjével!

Nők Lapja Café-tipp: Talán egyszerűbb, ha előbb egyetlen életterületre fókuszálsz. Ha például a bőséget szeretnéd megteremteni jövőre, akkor jegyezd fel az összes bőséggel, pénzzel és gazdagsággal kapcsolatos gondolatodat. Igen, azokat a kis automatizmusokat is, amelyek akkor indulnak el benned, ha mások gazdagságával találkozol! Meg fogsz lepődni, hányszor gondolod, hogy: “Tisztességesen nem lehet meggazdagodni”, “Mocskos anyagiak”, “Ha megszakadok sem keresek elég pénzt”.

Készítsd el saját mantrakártyáidat!

Ha a gondolat-nagytakarításban megtaláltad azokat a negatív önmegerősítéseket, amelyek akadályozzák céljaid elérését, akkor fordítsd át őket pozitívba, azaz írd meg belőlük a pozitív megerősítéseidet. Ezeket bevezetheted a naptáradba a megfelelő céljaid mellé, és készíthetsz belőlük saját mantrakártyákat. Ezeket a kártyákat mindig a zsebedben vagy a pénztárcádban tarthatod.

Nők Lapja Café-tipp: Érdemes reggel és este is átolvasnod ezeket a megerősítéseket, és időnként (havonta vagy egy-egy nagyobb célod megvalósulásakor) újabb gondolat-nagytakarítást végezned!

Koccints a szebb jövőre!

Ne félj attól, hogy elkiabálod a vágyaidat! A szilveszteri koccintás előtt vedd sorra, hogy mi mindent akarsz elérni 2015-ben, és az új év első mágikus pillanatában küldd ki a kívánságodat a teremtőnek: valósítsa meg ezeket a vágyaidat!

Nők Lapja Café-tipp: Bár azt ígértük, nem soroljuk a szilveszteri és az újévi babonákat, végül  mégis azt javasoljuk, ezek közül tartsd be az összes családi hagyományt az év utolsó és első napján is. Ezzel ugyanis az őseid teremtő varázslatához csatlakozol, és a tudatalattid is megnyugszik: te mindent elkövettél, hogy a vágyaid valóban megvalósuljanak 2015-ben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top