Aktuális

Mirõl mesélnek az állatok?

A szerelmes kutyától a harcos deguig. Minden háziállatnak van története, egyénisége, különcsége, fura szokása, vagy éppen tett már valami olyat, amitõl könnybe lábadt a szemünk.





Gerald Durrell Fogjál nekem kolóbuszt! című könyvében olvastam a következő történetet. „Görög barátaim mindennap kivitték kedvenc papagájukat levegőzni a kertbe, a kalitkát általában felakasztották egy faágra az árnyékban. Egyszer egy földműves a sövény másik oldalán kötötte ki szamarát, ami a várakozást elunva felszegte a fejét, és gyászos, vég nélküli ordításba kezdett. Csak hosszú percek után fulladt ki, akkor a szokásos horkantással fejezte be a produkciót. A papagáj végig félrehajtott fejjel, nagy figyelemmel hallgatta, és amikor az ordítás véget ért, tisztán artikulálva és őszinte érdeklődéssel azt kérdezte: – Mi a baj, drágám?”
Úgy gondoltam, ehhez hasonló humoros vagy akár megható történetei szinte minden állattartónak akadnak, úgyhogy szedjünk össze néhányat! A történetek jöttek, a cikk alakult, alakulgatott, és végül azt a címet kapta: Miről mesélnek az állatok? Van benne fájdalom, szerelem, megérkezés és búcsúzás…

A 41. héten, október 11-én megjelenő Nők Lapjában olvashatják!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top