Aktuális

Téli tanácsok a rendőrségtől

Már nemcsak az ország egyes útjain, de általánosan kell számítani téli körülményekre. A rendőrség figyelmeztet és tanácsot ad.

Lehűlés és havazás várható hazánkban az elkövetkező napokban, megváltoznak az út- és látási viszonyok, ezért a rendőrség és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jó tanácsokkal látja el az autósokat.

A gépkocsit fel kell készíteni az évszakkal járó változásokra. A hidegben és a havas, jeges úton csak téli gumival biztonságos a közlekedés. A hidegben a nyári gumi már nem tapad! Körültekintőbben, lassabban vezessünk, ilyenkor a téli gumival sem szabad a nyáron megszokott tempóban és stílusban vezetni! A járművek fékezéskor könnyebben megcsúszhatnak, nehezebben tudnak megállni.

Ha hosszabb útra indulunk, tanácsos az autót megtankolni, nemcsak üzemanyaggal, de az ablakmosót fagyállóval is. A mobiltelefonunk akkumulátorát töltsük fel. Ajánlott ellenőrizni az akkumulátor kapacitását, a csomagtartóba hóláncot, hólapátot tenni.

Gondoskodjunk inni- és ennivalóról, meleg ruházatról, meleg takaróról, hóban történő elakadáskor, hosszabb úton ezek jó szolgálatot tehetnek.

A hideg időben különösen figyeljünk a gyalogosokra. A hideg idő és a csúszós út elterelheti a figyelmünket a közlekedésről.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top