Aktuális

Amatőrök ne vezessenek!

Aki nem gyakorlott vezető az most ne üljön autóba kéri a rendőrség, aki mégis vezet, az fokozott óvatossággal tegye - mondják.

Az elmúlt napokban történő tömeges balesetek nyomán közleményben figyelmezteti a közlekedőket a rendőrség: a megváltozott út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek mentálisan és fizikailag is alkalmazkodni kell!

Mint mondják a havas, jeges úton csak téli gumival biztonságos a közlekedés, de még annak használatával is körültekintőbben, figyelmesebben, lassabban vezessünk! Ilyenkor nem szabad a nyáron megszokott stílusban és tempóban vezetni!  

A járműveknek a megváltozott út- és látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot kell tartani. Ködben érdemes a sebességet a felére, a követési távolságot a duplájára változtatni. Az előzés ilyen esetben életveszélyes is lehet!

Ugyanakkor arra kérik a vezetőket, hogy lehetőleg csak az üljön a volán mögé, akinek már nagyobb gyakorlata van. Kísérjük nagyobb fegyelemmel a gyalogosok mozgását, bizonyos esetekben áthaladásukat segíteni kell. A hideg, az eleséstől, a csúszástól való félelem eltereli a figyelmüket.  A tömegközlekedési megállóhelyek közelében a veszély fokozott.   

Ugyanakkor a gyalogosoknak is üzennek a rendőrök, a hibákat a járművezetők nem biztos, hogy ki tudják védeni. Számítani kell arra, hogy az autó megcsúszhat, fékezéskor megnő a féktávolság, nehezebben tud megállni.

A héten további havazás várható, érdemes megfontolni az ajánlásokat!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top