Aktuális

Szemétszálló nyílt Madridban

A mindössze ötszobás szálló teljes egészében a tengerből összegyűjtött szemétből épült.
Olvass tovább!
Designcuccok reciklált szemétből
Katasztrófaálló iskola hulladékból
Te lekapcsolod? Energiahoroszkóp
Gigaméretű sziget hulladékból
5 porszívó 5 tengerből

A Beach Garbage Hotel – Tengerparti Szeméthotel – építőanyagát nem teljesen szeméttelepekről szerezték be, egyharmadát tengerpartokról gyűjtötték össze, kis részét pedig bolhapiacon vették. A szálló nem túl impozáns méretű, mindössze ötszobás.

Ha Schult német művész álmodta meg abból az alkalomból, hogy Madrid ad otthont a nemzetközi turisztikai vásárnak. Schult volt a kivitelező is, így akarja felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora szeméttel jár Európában a tömegturizmus. A szemétszálló egyúttal jó kontrasztja az idegenforgalmi irodák festői (reklám)tájképeinek.
Schult szállodája nevébe azért illesztette a tengerpartot is, mert úgy tartja, az óceánok Földünk legnagyobb szemétdombjai.

Forrás: visboo.com
Forrás: visboo.com

A hotel tengerparti „része” brit, francia, német, olasz és spanyol földről származik. Az építőanyag-beszerzők tapasztalatai szerint – is – Olaszország déli partjai a legszemetesebbek – adta hírül a BBC.

A világon nem ez az első, teljes egészében szemétből épített szálloda. A világ első ilyen épületét Rómában nyitották meg a nagyközönség számára, 2010 nyarán. Ennek falai az olasz tengerparton összegyűlt szemétből épültek.

Forrás: Greenfo.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top