Aktuális

A szerkesztőség kedvenc cikkei

Melyek a közelmúlt legjobb NLCafé-cikkei? Mindenkinek más egyfelől, másfelől azonban vannak megunhatatlan kedvencek, amelyek elsőségében valahogy mindenki egyetért. Szubjektív listán következik - mi ezekre az anyagokra emlékszünk vissza a legszívesebben.

A szerkesztőség kedvenc cikkei2012. március 20-án 4 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott Damu Roland, az egykori sorozatszínész barátnője bántalmazásáért. Természetesen ott voltunk a döntő tárgyaláson és titkos módszerünkkel percről percre tudósítottuk olvasóinkat a történtekről.

Közben a technikával is küzdöttünk, de végül szinte a bíróval egy időben hirdettünk ítéletet. Később az elítélt ügyvédje, Dr. Ruttner György felett is ítéletet mondtunk a tárgyalóteremben tanúsított viselkedéséért, majd meginterjúvoltuk a tiltakozó nőszervezet vezetőjét, aki elmondta: a per óta égnek náluk a telefonvonalak.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiPezsgőfürdő
“Szerencsére Kíra már az első benzinkútnál felfedezte, hogy kellően gyatra minőségű édes pezsgőt szinte bárhol lehet szerezni, amire aztán a többiek is vérszemet kaptak, és megkezdődött a tervszerű ivás.” – Valahogy így indul az a nagy sikerű áprilisi riport, amit az Éden Hotel első “közönségtalálkozójáról” hozott haza kolléganőnk. Mint a legtöbb szerkesztőségben, itt is hónapokig tematizálta az életet a reality műsor – mi jól szórakoztunk.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiStrapás meló
Amikor év elején a BKV-nál bejelentették, hogy nemsoká úgy lehet közlekedni a rendszeres fővárosi hajójárattal, mintha csak a 7-es busszal mennénk munkába, több okból is mosolyogtunk. Egyrészt, mert meghatóan kedves ötletnek tartottuk, másrészt, mert komikusan irreálisnak. De mivel nem szeretünk a levegőbe beszélni, próbára tettük, mit bír a projekt. Versenyt rendeztünk az elérhető közlekedési eszközök között, és bizony a hajónál csak egy dolog nem volt gyorsabb: ha futva tettük meg a távot.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiBejött
Két évvel ezelőtt szerkesztőségünk úgy ünnepelte április 1-jét, hogy megviccelte az olvasókat: elrejtett a címoldalon néhány álhírt, álcikket. A felhasználók tippelhettek: melyik cikk kitaláció. A Kolovratnik Krisztiánnal készült álinterjú olyan élethűre sikerült, hogy szinte senki nem jelölte meg. Pedig egy szava sem igaz…

A szerkesztőség kedvenc cikkeiFáztunk egy sort
Szeretjük megtisztelni a kis történeteket is, hiszen mindenkinek az a legfontosabb, ami a saját életében történik. Rendben, bezárták Stohlt meg Damut, de az év kérdésének mégiscsak az ígérkezett, vajon meglátja-e a medve az árnyékát (vagyis mikor lesz már meleg a hiedelem szerint). Erről a pillanatról nem maradhattunk le: lecövekeltünk az akkor még elég hűvös állatkertben, vártuk az állatot – és közben természetesen percről-percre tudósítottunk az eseményekről.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiIzzadt férfifelsőtestek
Szegény riportalanyaink még nem tudták, mire vállalkoztak, amikor leálltak beszélgetni a mikrofonos hölggyel. Kolléganőnk rávette őket, hogy szabaduljanak meg a pólójuktól, és így 2011 nyarán megrendezhettünk az első hivatalos Úszómester Szépségversenyt. Győzött Juhász Sándor a Dagályról, de Tibor és a többiek is jól teljesítettek.

 

 

A szerkesztőség kedvenc cikkeiPénz
Sokszor megjelent már a 100 leggazdagabb című kiadvány, de rendkívül szűklátókörűen: mindig csak emberek szerepeltek benne. Holott néhány négylábú és szépen keres. Így hát megalkottuk a 100 leggazdagabb állat nevű toplistát. Íme az élboly!

 

 

 

A szerkesztőség kedvenc cikkeiMégis él!
Történt, hogy a Margit-híd budai hídfőjénél lévő virágágyás megkapta egy ikonikus amerikai énekes nevét: Elvis tér is lett Budapesten. Ha ezt te esetleg még nem tudtad, ne csüggedj, azok is így voltak vele az első napokban, akik a közepén álltak.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiHázi menza
A szerkesztőségben különösen nagy kedvenc a Gasztro rovat “Csináld magad” sorozata, amikor is boltból ismert finomságokat igyekszik kolléganőnk lekoppintani. Ilyenkor ugyanis mindig kell egy tesztcsapat, meg egy kontrollcsoport, a feladat pedig: enni. Kóstoltunk már az égvilágon mindent a szaloncukortól kezdve a kakaós csigán át az olvasztott gumicukorig (nem vicc). Ezen cikk elkészülése érdekében például virslis hasét tömtünk nagyfokú hivatástudattal.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiBeköltözők
Sokan vagyunk, akik kiugrunk karszalaggal Magyarország, és most már Európa legismertebb fesztiváljára, a Sziget rendezvényre. Azt azonban csak a legvakmerőbbek kockáztatják meg, hogy ki is költöznek. Vagy a terepismerettel nem rendelkező külföldiek – mint az a holland család, akire az egyik bokorban bukkantunk.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiBelógtunk
Tamara a Nők Lapja Café beépített embere. Hivatalosan regisztrál mindenféle izgalmas eseményre; válogatásra, versenyre, filmforgatásra, mondjuk épp Brad Pittére – csak épp azt nem tudja senki, hogy cikket is ír róla – a szerep, amit játszik, csak a kémtörténet része…

 

 

 

A szerkesztőség kedvenc cikkeiWelcome
Amikor először járt nálunk Brad Pitt és Angelina Jolie, afféle jó házigazdaként igyekeztünk előkészíteni nekik a terepet. Alaposan megterveztük a nálunk töltött napokat és a különféle szolgáltatókat is felhajtottuk hozzá.

 

 

 

A szerkesztőség kedvenc cikkeiVálasztások
2012-ben köztársasági elnököt választott az ország, úgynevezett államférfit kerestek, ahogyan ez sokszor elhangzott. Mondanunk sem kell, az NLCafé stábját ez kellőképp felháborította. Elhatároztuk, hogy segítünk dönteni és tíz embert jelöltünk a posztra. Csupa nőket…


A szerkesztőség kedvenc cikkei9/11
Kedvenc cikkeink felelevenítése legalább olyan élvezetes, mint elmerülni a gyerekkori, kamaszkori (esetleg fiatal felnőttkori) emlékekben. Furcsa módon a rossz élményeket is belengi egy idő után valamilyen nosztalgikus hangulat. Sokan így vannak például a lassan 11 évvel ezelőtti USA-beli merénylettel, aminek következtében leomlott a Világkereskedelmi Központ két tornya. Kísérletet végeztünk olvasóink bevonásával és a meglepő az, hogy csaknem mindenki pontosan emlékszik az évtizede történt napra.

A szerkesztőség kedvenc cikkeiGyerekségek
Amikor nem egészen egy éve először vittünk kamerát egy óvodába, nem gondoltuk, hogy lavinát indítunk el. A gyerekek karácsonyi bibliamagyarázatai olyan jól sikerültek, hogy a riportból sorozat lett, és a Nyuszi Csoport azóta is nagy sikerrel osztja az igét hetente a Nők Lapja Cafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top