Aktuális

“Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 2. rész

Folytatódik Laci és Laura története. A fiatal – esküvő előtt álló – pár eldöntötte, hogy öt hónapig félretesznek, megtakarítanak.

„Lassan elérkezünk a második héthez, és újabb pontokkal bővült a listánk. Tudjátok, az első bejegyzésünkben említettük, hogy listát kezdtünk írni: mi az, amiről lemondunk, és ezáltal mennyit tudunk félretenni öt hónap alatt. Nem fogunk például taxizni, és a munkahelyi menza helyett inkább az olcsóbb, de ugyanolyan finom ételt hozó futárokat választottuk” – kezdi második beszámolóját Laura, aki párjával együtt egyre jobban ráeszmél, hogy a tudatos megtakarítás igenis megvalósítható.

„Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 2. részMinden nő szereti a szép cipőket, ruhákat. Nos ez alól én sem vagyok kivétel. De amikor hétvégén kipakoltam a tavaszi ruháimat a szekrényből, rájöttem, hogy igazából egyetlen új darabra sincs szükségem. Eldöntöttem, hogy csak azért, mert dolgom van egy bevásárlóközpontban, nem fogom megvenni az első szoknyát vagy ruhát, amit meglátok a kirakatban, hiszen tele van a szekrény cipővel és ruhával. Ha nem lyukas, kopott vagy foltos, akkor miért kellene feltétlenül lecserélni őket? Így kibővítettem a listát. A következő öt hónapban maximum egy pár új cipőt és egyetlen új ruhát veszek, ha szükséges” – ecseteli Laura, aki a lenti táblázatban meg is jelölte, hogy mennyit tud így spórolni.

Laci és Laura jelenlegi terve szerint több mint 400 ezer forintot sikerül félretenniük öt hónap alatt. A fiatal férfi pedig minden nap próbálja meggyőzni a párját arról, hogy utazás vagy bútor helyett inkább fektessék be majd a megtakarításukat. „Laci szerint ha eljutunk 500 ezer forintig az 5. hónap végén, és veszünk egyéves lejáratú 6%-os kamatú Kamatozó Kincstárjegyet, akkor egy év után kicsivel több, mint 25 ezer forinttal lesz több a pénzünk. Ez egy isztriai tengerparti nászút benzinköltségét fedezheti.”

    Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000

 

Korábbi cikkek a témában!
– 10 tanács, hogy a gyerek ne szórja el a zsebpénzt
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! 1. rész
– 7 tévhit az államkötvényről
– 10 tipp, amivel spórolhatunk a rezsin
– Nagy pénzügyi fogalomtár – 1. rész
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 1. rész
– Miért jobb a megtakarítás a hitelnél?
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Miért éri meg előtakarékoskodni?
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top