Aktuális

Speciális permettel védekeznek a virágtolvajok ellen

Megelégelte a pécsi önkormányzat, hogy a város tereiről százasával lopják a virágokat azért, hogy eladják őket. A tolvajok ezentúl kellemetlen meglepetésre számíthatnak.

„Hétvégén és éjjelente dézsmálták meg leginkább a pécsi virágállományt, ráadásul tapasztalataink szerint nem szálakat visznek el, hanem csokorszám lopják a város díszítésére kiültetett virágokat” – mondta a Biokom Kft. munkatársa, Lóczi Szidónia a Dunántúli Naplónak. Van, hogy hagymával együtt szedik ki a tulipánokat, és nem egy-egy szálat, hanem többcsokornyi virágot szednek ki a virágágyásokból.

fotó: Andrew Brown
Pécs virágos főtere
Fotó: Andrew Brown

Ezek után, hogy elvegyék a tolvajok kedvét, egy speciális vegyszerrel permetezik le a növényeket, amely állítólag nem tesz kárt bennük. Mivel tudják, hogy általában a pécsi vásárcsarnok környékén próbálnak túladni a lopott zsákmányon, ellenőrök járják majd a környéket egy erre kifejlesztett lámpával. Csak megvilágítják a gyanús virágcsokrot, és rögtön kiderül, a városi virágágyásból származik-e az adott növény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top