Aktuális

Saját családjuk ölte meg a szerelmeseket

Becsületgyilkosság egy szerelemből kötött házasság miatt.

Saját családja végzett Pakisztánban egy fiatal lánnyal és férjével, amiért szerelemből kötöttek egymással házasságot. A kettős becsületgyilkosság az ázsiai ország keleti részén található Pandzsáb tartományban, a Szatrah nevű településen történt. A 17 éves Muafia Bibivel és férjével, a 30 éves Szajjád Ahmeddel a lány hozzátartozói – két szülője, két nagybácsija és egyik nagypapája – végeztek.

A pár június 19-én kelt egybe, majd nem sokkal később a lány szülei hazacsábították őket, azt állítva, hogy elfogadták frigyüket. A házaspárt végül halálra késelte a rokonság. A hatóságok a bűncselekménnyel gyanúsított öt személyt őrizetbe vették.

Eközben Pandzsáb tartomány egy másik településén is családi dráma történt. Egy férfi elevenen gyújtotta fel a jövendőbelijének kiszemelt fiatal lányt, miután annak családja elutasította a lánykérést. A lányt kórházba szállították, de végül belehalt sérüléseibe. A férfit elfogta a rendőrség.

Pakisztánban a konzervatív muszlimok körében tabunak számít a szerelmi házasság, amit szégyenteljesnek tartanak a családra nézve. Az ázsiai országban évente több százan esnek becsületgyilkosság áldozatául.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top