Aktuális

Zivatar, jégeső bármikor lecsaphat

Kedden is folytatódik a változékony, nyári idő. Felhőszakadás miatt, az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Kedden is többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, a délutáni órákban heves zivatarok is lehetnek. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon többfelé megerősödik. Keleten még kitart a 30 fok feletti meleg napközben, máshol 26 és 30 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken számítani lehet arra, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét további napjaiban, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top