Aktuális

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára – szavazás!

Rengeteg jelölést kaptunk Tőletek az elmúlt hónapban az ország kedvenc tanára címre. Az elmúlt két hétben bemutattuk azt a tíz tanárt, akikről a legaranyosabb történeteket írtátok, és akiket a legtöbben jelöltetek az ország kedvenc általános iskolai tanárának. Most ismét rajtatok a sor. Utolsó cikkünkben röviden felidézzük, kik a jelöltek, ti pedig eldönthetitek, ki legyen az ország kedvenc tanára. Szavazzatok jövő szerdáig, vagyis április 15-ig!

Képíró Ágnes

Ági néni a szigetmonostori Zöldsziget Általános Iskolában tanít. Amikor meghirdettük az ország kedvenc tanára akciót, negyedikes diákjai titokban egy bűbájos levélben írták meg, miért szeretik tanárnőjüket. A szülők szerint Ági néni fantáziál, tervez, alkot, részt vesz mindenben, így a gyerekei mernek álmodni. Az alábbi fotó egy farsangi mulatságon készült, ennek a témáját is a gyerekek álmodták meg.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Farkas Kinga

Kinga néninek a táblán üzenték meg a diákok, mennyire imádják. A tanárnő a fóti Garay János Általános Iskola alsósainak napjait színesíti. A róluk készült fotók tanúsága szerint igen nagy sikerrel.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Vecserka Enikő

Enikő néni a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tanít. A tanárnő még külföldre költöző diákja kezét sem engedte el. Amikor egyik tanítván egy évre magántanuló lett, mert Thaiföldre költözött a család, Enikő néni minden egyes nap fotót posztolt a kislánynak, hogy ne érezze úgy, hogy elszakadt az osztálytársaitól.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Urbán Mónika

A kaposvári szülők összefogtak, és közösen nevezték a kedvenc tanárukat, Urbán Mónikát. A tanárnőről rengeteg szívhez szóló történetük van. A betűk tanulásakor például a p betűnél hajnalban kelt, hogy mind a 29 tanítványának süthessen egy palacsintát, a g betűt egy kiadós gesztenyepüré-partival tette emlékezetessé. Nála nincs  rossz és jó csoport, van viszont gyémánt, arany és ezüst, így az adott feladatnál kevésbé jól teljesítők sem érzik magukat értéktelennek.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Dienesné Kertész Ildikó

Ildikó néni a budapesti Arany János Általános Iskola tanárnője. Minden tanítványára minden idegszálával figyel. Amikor például egyikük beteg lett, nem hagyta, hogy otthon szomorkodjon. Levélben számolt be neki töviről hegyire mindenről, ami az iskolában történt.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Gotsák Andrea

Gotsák Andrea a XIII. kerületi Tomori Pál Általános Iskolában tanít, buzdít, szervez, nevettet, elgondolkoztat, megfedd, játszik, jótékonykodik. Tőle bizalomkártyát kapnak a gyerekek, amire nagyon büszkék, valóságos kincsként őrzik. És hogy a szülők se maradjanak ki semmi jóból, Andi néni rendszeresen megosztja velük azokat a szívhez szóló, vicces és tanulságos történeteket, melyek az osztályban megesnek.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Scheibli Zsuzsa

Scheibli Zsuzsa az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tanít. Osztályába járni óriási kaland: a gyerekek honfoglalót játszva tanulnak a történelemről, és ha éppen Csukás István regénye a tananyag, akkor Zsuzsa néni elintézi, hogy személyesen találkozzanak az íróval.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Szalóki Anikó

Anikó néni a budapesti Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola 2. b. osztályának tanítója. Sokan jelölték őt, mert a munkája az élete, már-már pótanyukának tekintik tanítványai. Minden gyereket az élet ajándékának tart, minden diákjában meglátja a csodát. Egyik tanítványa szerint biztos, hogy igazi angyal, mert amikor meglátta, még a fejfájása is elmúlt.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Virág Attila

Virág Attila a Ménteleki Általános Iskolában tanít földrajzot és természetismeretet. Ha kell, keringőzik, fordított napot tart, és az osztálykirándulásokon is észrevétlenül, játszva tanítja diákjait. Attila bácsi mindent megtesz azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és szeressenek iskolába járni. Nem csoda hát, hogy tanítványai jelölték az ország kedvenc tanára címre.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

Zelenák Edit

Zelenák Edit a nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolában tanít. Matekórán Maradj talpon!-t játszik a gyerekekkel, karácsonyra névre szóló mézeskalács szívet készít nekik. Kisugárzása olyan, akár egy jóságos angyalé. Mindig csupa mosoly, és láthatóan folyamatosan azon dolgozik, hogy tanítványai gazdag és szép gyermekkorra emlékezhessenek majd vissza.

Most eldől, ki az ország kedvenc tanára - Szavazás!

 

Most már ismeritek az ország kedvenc tanára cím mind a tíz jelöltjét. Innentől rajtatok múlik, ki lesz a győztes. Egy hetetek van arra, hogy szavazzatok. Április 15-én, azaz jövő szerdán kiderül a végeredmény, azaz hogy ki lett az ország kedvenc általános iskolai tanára.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top