Aktuális

Megúszta felfüggesztettel a gyilkos szamarak gazdája

A két állat egy segédmotorosra támadt, halálra harapták. A szamarak gondatlan gazdája elkerüli a börtönt.

Egy év hat hónap fogházbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve azt a szamártulajdonost, akinek gondatlanságából két szamár megölt egy segédmotorost még 2013-ban a Vas megyei Magyarszecsődön.

A Szombathelyi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint vádlott megszegte az állattartás szabályait, nem járt el kellő körültekintéssel, nem zárta megfelelően a telep kapuját. 

A férfi 2009-től tartott állatokat, köztük két szamarat egy külterületi ingatlanon, amelyet részben a Rába folyó, részben kerítés határol. A bíróság szerint a vádlott ugyan őstermelő volt, de ez a tevékenysége nem terjedt ki a szamarakra, azokat nem tenyésztette, nem regisztráltatta, nem chipeltette. 

A két szamár 2013. május 13-án – pontosan meg nem határozható módon – kijutott az ingatlan melletti földes útra, ahol megtámadta a segédmotorral közlekedő sértettet. A férfi az állatok támadása miatt leesett a motorról, a szamarak pedig többször megharapták, 50 méteren vonszolták és megtaposták a testét, emiatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top