Aktuális

Elítélték a sztárok aktjait ellopó hackert

Másfél év börtönbüntetésre ítélték Ryan Collinst, a sztárok hackerét, amiért feltörte több híresség iCloud-fiókját, ellopta fotóikat, majd azokat meg is osztotta az interneten. A fotók között több aktkép is volt.

Több mint száz ismert sztár adatait töltötte le az internetről, és tett közzé róluk aktképeket Ryan Collins, aki ezért másfél év börtönt kapott a pennsylvaniai bíróságtól. Azért csak ennyit, mert májusban már bűnösnek vallotta magát, és a cyberlopás bűntettét nem, csak a fotók nyilvánosságra hozatalát tudták rábizonyítani. 

A hackereknek két éve sikerült hozzájutniuk Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen, Jennifer Lawrence és mások meztelen képeihez is egy igen egyszerű, klasszikus trükkel. 

Collins olyan leveleket küldött a sztároknak, melyek úgy néztek ki, mintha az Apple-től vagy a Google-től származnának, és elkérte bennük a jelszavukat és felhasználónevüket. A 36 éves hacker 120 hírességtől szerezte meg a hozzáférését és jutott be a levelezőrendszerükbe, és egy szoftver segítségével még az iCloudban tárolt adatokat is le tudta tölteni. 

Társa, Edward Majerczyk, aki Collinshoz hasonlóan elismerte bűnösségét, továbbra is vár az ítéletre, ő ötévnyi elzárást is kaphat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top