Aktuális

Égve hagyott mécses miatt majdnem leégett az egész temető

Kigyulladt egy temető a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűben, a körzeti megbízott és a vele szolgálatban lévő polgárőrök oltották el a tüzet, amit az égve hagyott mécses okozott.

Duró József rendőr főtörzsőrmester és a vele szolgálatban lévő polgárőrök vasárnap este éppen ellenőrző körútjukat járták a nagykörűi temetőnél, amikor az egyik síremléknél magasra csapó lángokat vettek észre. A sírhoz siettek, ahol egy tuja lángolt. A tüzet valószínűleg a bokor alján elhelyezett, égő műanyag mécsesek okozhatták. A helyszínen senki nem tartózkodott.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A rendőr és a polgárőrök egyből elkezdték oltani a tüzet a közelben lévő locsolókannákkal – számolt be a police.hu. Hála a gyors közbelépésnek, a sírkő és a fejfa sértetlen maradt.

Érdemes megfogadni a katasztrófavédelem halottak napi tanácsait: a temetőben csak mécsestartóban gyújtsunk mécsest vagy gyertyát, és a sírtól való távozás után oltsuk el, mert lángra lobbanhat a koszorú, a virág. Biztonságosan használható a fedővel rendelkező kegyeleti mécses.
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top