Aktuális

Ez történik ma, Elvis Presley szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 07:34-kor kel fel a Nap, és 16:06-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 8.

A mai napon:

1297-ben Monaco független lesz. 1849-ben a nagyenyedi népirtás: fellázított románok támadnak a forradalmat támogató Nagyenyed polgáraira.  1935-ben Elvis Presley szülinapja. 1961-ben Algéria függetlenedik Franciaországtól.

Ez történik ma, Elvis Presley szülinapján

A nap mottója:

Sokan azt mondják, ha az ember megöregszik, nem hisz semmiben, nem lepődik meg semmitől, és ezért fogékonyabb új gondolatokra. Butaság! A legtöbb öreg ember, akit ismerek, elzárta az agyát serdülőkorában, mint valami szürke, pikkelyes osztriga.

Gerald Durrell természetbarát, író

Névnap:

Január nyolc Gyöngyvér, Anasztáz, Apollinár, Jukundusz, Jutas, Kövecs, Szeverina, Szörénd, Tácia és Tas napja.

Január nyolcadikán született:

Kóczán Mór olimpiai bronzérmes gerelyhajító, Stephen Hawking fizikus, Graham Chapman humorista, Elvis Presley és David Bowie

Időjárás:

Az Alföld délkeleti, keleti megyéiben, valamint a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős időszakok is lesznek, másutt viszont túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk. A nyugati határ közelében és délkeleten időszakosan havazásra, hózáporra számíthatunk, de jelentős mennyiségű hó sehol sem valószínű. Napközben is többfelé lehet viharos széllökés a Duna-Tisza-közi szélárnyékos sávot kivéve. Északkeleten néhol hófúvás is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -11 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb, keleten a hidegebb idő. Késő estére -8, -15 fok közé hűl le a levegő.

Napi horoszkóp:

A Kos jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “Ma érdemes végiggondolnod, hogy milyen lenne az álomcsalád a számodra. Milyen lenne az a család, amelyben maradéktalanul és tökéletesen jól éreznéd magadat”. A többiért olvass tovább itt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top