Aktuális

Mégsem lesz újabb kutyaadó

A Földművelésügyi Minisztérium a félreértések miatt visszavonja az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényjavaslat módosítását, nem lesz tehát újabb kutyaadó.

Visszavonják az állatvédelmi törvény napokban benyújtott módosítását, amely tervezetnek a hatodik oldalán eredetileg az szerepelt, hogy a kutyatartóktól az önkormányzatok évente ebrendészeti hozzájárulást szedhetnek be a négy hónapos kort betöltött kutyák után.

Végül a Földművelésügyi Minisztérium úgy döntött, hogy nem terheli az újabb adóval a gazdikat, a tárca hivatalos közleményében elsősorban arra hivatkozik, hogy el szeretné kerülni, hogy “az állatvédelem ügyét az ellenzéki pártok hisztériakampányuk céljaira használják, és ezzel megtévesszék a jó szándékú állatbarátokat”.

Hangsúlyozzák, hogy a továbbiakban ennek ellenére is folytatják az elmúlt időszakban megkezdett egyeztetéseket az állatvédelmi civil szervezetekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top