Aktuális

Már a New York-i főügyész is vizsgálódik a Weinstein-botrányban

A New York-i és a Los Angeles-i rendőrség után New York állam főügyésze is vizsgálatot indított hétfőn a Harvey Weinstein filmproducert érintő szexuális zaklatási vádak ügyében.

Az Eric Schneiderman vezette főügyészség, amely egyben az igazságügy-minisztérium szerepét is betölti New York államban, azt akarja tudni, hogy a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein New Yorkban alapított cége, a The Weinstein Company (TWC) vezető beosztású munkatársai megsértették-e a polgárjogokat és az antidiszkriminációs törvényt.

Ezért az ügyészség bekérte az esetleges molesztálási panaszokra vonatkozó belső vállalati dokumentumokat, továbbá teljes körű tájékoztatást kért az alkalmazottak felvételének, előléptetésének és elbocsátásának kritériumairól.

Az ügyészség polgárjogi osztálya a bejelentések alapján gyakran vizsgálja, hogy rendszeresen fordulnak-e elő szexuális természetű zaklatások egy-egy munkahelyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top