Aktuális

Elloptak és kibeleztek egy szarvast, behúzták a hetvenezres bírságot érte

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik elloptak egy elhullott gímszarvasborjút, majd kizsigerelték és felosztották egymást között az állatot.

A más megyében lakó férfiak Esztergomban dolgoztak. Az elkövetők tavaly november 23-án, a kora reggeli órákban tehergépkocsijukkal a munkahelyükre tartottak, amikor Esztergom és Tát között az úttesten ismeretlen körülmények között elütött gímszarvasborjút találtak, melyet az árokba húztak. Ezt követően kést és bárdot vásároltak az egyik közeli áruházban, majd a helyszínre visszatértek, és a teherautójukra tették a vadásztársaság tulajdonát képező állat tetemét. A férfiak a közeli Duna-part melletti erdős területre mentek, ahol a szarvast kizsigerelték, húsát a kisteherautóba pakolták.

fotó: Ügyészség.hu

Egy halőr azonban látta a férfiakat, ezért értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve őket tetten érték. Az elkövetési érték: 73 920 forint. Bár a húst lefoglalták, a sértett kára nem térült meg, mivel az állat húsa szennyezett volt, ezért értékesítésre alkalmatlan.

(via Ügyészség.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top