Aktuális

Agyonlőtték a díjnyertes kiskutyát az utcán

Nico egy fajtiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, a kecskeméti család szeme fénye több szépségversenyt is nyert. A 16 éves kutyagyilkos akár 3 évet is kaphat.

A kecskeméti család 3 kilós yorki kiskutyáját egy 16 éves fiú agyonlőtte Nagyréven – írja a baon.hu. A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott, amíg az anyuka néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik kutya eltűnt.

Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy 30 méterre. Mindenhova vittük magunkkal, annyira vigyáztunk rá. (…) Olyan volt, mintha a kisbabánk lenne

– mondta sírva Bajtay Anita.

A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől azonnal elpusztult.

A fiú először mindent tagadott, később azonban beismerte tettét a rendőröknek. A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétál az utcában. A családjának több kutyája és macskája is van, amiket meglehetősen rossz körülmények között tartanak.

Az elkövető ellen rendőrségi eljárást indult. Mivel betöltötte a 14. életévét, már büntethető, akár 3 évet is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top