Aktuális

Ötvenre emelkedett az új-zélandi merénylet áldozatainak száma

Korábban 49 halottról szóltak a jelentések, de időközben még egy ember meghalt a kórházban az új-zélandi merényletek következtében. Jelenleg 36 sebesültet ápolnak, kettőnek válságos az állapota.

Ötvenre emelkedett az új-zélandi mecsetek elleni véres merényletek áldozatainak száma. Ezt Mike Bush rendőrfelügyelő  jelentette be egy sajtóértekezleten még szombat este – értesült az Index.

Fotó: The Economist

A  merényletnek továbbra is a 28 éves ausztrál férfi, Brendon Tarrant az egyetlen gyanúsítottja, aki ellen már vádat is emeltek a christchurchi körzeti bíróságon tömeggyilkosság miatt.

A férfi tavaly novemberben turistaként járt Bulgáriában, de az eddigi információk szerint Romániában és Magyarországon is megfordult. A Terrorelhárítási Központ közölte, együttműködik az új-zélandi hatóságokkal a terrorcselekmény elkövetőjével kapcsolatos vizsgálatokban Brendon Tarrant magyarországi utazási és tartózkodási körülményeinek teljes körű feltárása érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top