Aktuális

Lúgos támadás: még egy fillért sem kapott az áldozat

Renner Erika 739 ezer forintra jogosult, de máig nem kapta meg a pénzt. Közben a támadója a börtönkörülmények miatt kapott kártérítést.

Tavaly júliusban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték a lúgos támadóként elhíresült orvost. Bene Krisztián 2013-ban maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét.

A bíróság 739 ezer forint kártérítést ítélt meg a nőnek az éveken át tartó tárgyalások költségeinek megtérítésére, valamint a férfi által ellopott laptop és telefon miatt.

A nő az Indexnek azt mondta, mostanáig egyetlen fillért sem látott az összegből. Állítólag azért, mert az ügyének dokumentumait ide-oda postázták egymás között a bíróságok, és adminisztrációs hiba történt.

Eközben a támadó orvosnak 591 ezer forint kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt. Ám ebből a végzés szerint csak 250 ezer forintot kaphat az áldozat.

A Fővárosi Törvényszék egyelőre nem válaszolt a lapnak, miért nem illeti meg a nőt a fennmaradó összeg.

(Nyitókép: A lúgos orvos áldozata a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében a hallgatóság soraiban 2018. február 22-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top