Aktuális

A nyakánál fogva dobta ki a klímatüntetőt a miniszter

Az esetről videó is készült. A politikus azt állítja, az ösztöneire hallgatott…

A jövőben valószínűleg megfontoltabb lesz Mark Field, a brit kormány ázsiai ügyekért felelős minisztere, miután egy csütörtöki estélyen megragadott, egy oszlopnak lökött, majd a nyakánál fogva kísért ki a teremből egy klímavédő aktivistát – írja a 444.hu.

Az esetről videó is készült, amelyen látszik, hogy az áldozat az asztal körül ülők mellett sétál el, amikor Field a székéből kifordulva megragadja, majd egy oszlopnak nyomja a klímavédő aktivistaként tevékenykedő nőt.

A nő valamelyest ellenáll, amikor Field megragadja a nyakát a tarkójánál, és maga előtt lökdösve kivezeti a teremből. Mielőtt elhagyná a termet, az aktivista annyit mond: „Békés tiltakozásról van szó.”

Az incidens után lemondásra szólították fel a minisztert, akit a Greenpeace bántalmazással vádol. A politikus azóta közzétett egy bocsánatkérő nyilatkozatot, amelyben azt írja, „ösztönösen cselekedett”, mert „attól tartott, hogy a tüntetőknek fegyverük lehet”. Mark Field ugyanakkor vizsgálatot is kért maga ellen.

Mark Field miniszter bocsánatot kért az eset után (Fotó: Twitter/Mark Field)

Csütörtök este egyébként több klímatüntető is a helyszínen volt, akik Philip Hammond pénzügyminiszter beszédét szakították félbe. A demonstrálókat perceken belül kivezették az épületből, arról nem érkezett hír, hogy bárkinél fegyvert találtak volna. A miniszter ezt követően végig tudta mondani a beszédet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top